Ervaringen

Als u uw ervaring zou willen delen, heel graag!

Dat kan door een mail te sturen naar info@praktijkoverwinning.nl en als onderwerp “patiëntenervaringen” te noteren.
Schrijf a.u.b. eerst kort uw klacht op en vervolgens hoe uw reactie op de behandeling geweest
We hebben het recht om uw verhaal in te korten.

Eline, oktober 2023
Op aanraden van mijn chiropractor heb ik voor mijn dochter van 8 jaar een afspraak gemaakt bij Praktijk Overwinning. De klachten bestonden uit incontinentie van urine en soms ontlasting. Hiervoor had mijn dochter vanaf haar 4e tot 6e jaar regelmatig behandeling en controles ondergaan in het ziekenhuis op de poep- en plaspoli. Ook kon mijn dochter slecht stil aan tafel zitten, ze was altijd aan het bewegen. De klachten waren nooit helemaal over.
Dit kwam ter sprake bij de intake bij de chiropractor en zij verwees ons door naar Praktijk Overwinning. We hebben een afspraak gemaakt en na het intakegesprek en een paar kleine oefeningen bleek de stuit van mijn dochter scheef te zitten. Deze is rechtgezet, de bekkenbodemspier is een soort van geactiveerd en haar urine kan ze nu ophouden. Met een paar kleine aandachtspunten kunnen we na 3 behandelingen de therapie stoppen. We zijn blij, opgelucht en vinden het heel fijn dat de problemen na jaren opgelost zijn. Dus de scheve stuit was mogelijk al jaren de reden van incontinentie. En mocht ze een keer hard op haar billen vallen, toch weer urine verlies hebben dan trekken we gelijk aan de bel.
Steekwoorden: kindvriendelijk, duidelijke communicatie, prettige manier van behandeling, ruimte voor vragen, zeer effectieve behandeling

Marieke, april 2023
Begin maart 2022 werd ik wakker en dacht: dit is helemaal mis. Ik had enorme rugpijn (wat al een hele tijd sluimerde) met uitstraling naar mijn linkerbeen en voet. Ziek gemeld op het werk. 4 Jaar daarvoor had ik dezelfde klachten en was er op de MRI geen hernia te zien en heb ik een zenuwwortelblokkade gekregen. Dit heeft toen tijdelijk geholpen en daarom werd er door de huisarts nu hetzelfde gedacht. Met een tas vol medicatie en een afspraak in het ziekenhuis voor een zenuwwortelblokkade heb ik de eerste maanden daarna veel liggend de dagen door moeten komen. Als moeder van 2 kinderen van 6 en 3 best een hele opgave.

Maar de pijn ging niet weg en ik heb moeten smeken om een MRI scan. Uiteindelijk in augustus 2022 heb ik een MRI scan gehad, waar slijtage te zien was. Door de neuroloog onderzocht en die vermoedde dat de pijn uit mijn SI gewricht kwam. Begin september een zenuwwortelblokkade in mijn SI gewricht gekregen, dat verlichtte de pijn iets, maar was het ook niet. Ook had de neuroloog mij doorverwezen naar Praktijk Overwinning.
In december 2022 kwam ik met ontzettend veel pijn bij Sytske. Ze heeft mijn verhaal aangehoord, de nodige vragen gesteld en toen behandeld.
Mijn doel was om pijnloos voorover te kunnen buigen om mijn kinderen een kus te kunnen geven. De behandeling was geheel pijnloos en toen ik van de behandeltafel afging, was de pijn weg. Gewoon weg!! Alle emoties van de afgelopen 9 maanden kwamen eruit. Boos, omdat ik zolang zware medicatie heb geslikt, verdrietig omdat mijn kinderen bijna elke dag een geïrriteerde moeder hadden. Opgelucht omdat de pijn weg was en enorm dankbaar dat Sytske mijn pijn heeft weggehaald en mij heeft getroost.
Mijn staartbotje stond waarschijnlijk na mijn eerste bevalling (6 jaar geleden) scheef en Sytske heeft dit weer recht gezet.
Dankzij Sytske heb ik mijn leven terug en heb ik mijn doel behaald. Ik kan zonder pijn voorover buigen om mijn kinderen een kus te geven!

Sam, januari 2023
In december 2022 ben ik doorverwezen door de gynaecoloog naar praktijk Overwinning, wegens erg veel pijn aan één kant van mijn bil. Zelf wist ik niet waar dit vandaan kwam.
Door deze klachten leek mijn eerste zwangerschap uitzichtloos en had ik erg veel pijn bij het bukken, zitten naar opstaan en andere bewegingen. Het vervelendste vond ik nog dat de activiteiten die ik graag deed, niet meer kon doen en daardoor niet goed in mijn vel kwam te zitten, want de gedachte dat ik nog een aantal maanden zou moeten viel mij behoorlijk zwaar.
Al heel snel kreeg ik een afspraak ingepland. Wat ben ik blij dat ik Sytske heb mogen ontmoeten. Ik heb mij meteen de eerste keer bij een praktijk echt gehoord gevoeld, Sytske biedt een luisterend oor naar je klachten en ook wat mee kan spelen rondom je situatie. Bij Sytske merk je echt dat ze je wil helpen door de juiste behandeling toe te passen, dit heb ik nog nooit ervaren bij een andere praktijk. Al snel kwam ze erachter waar mijn klachten weg zouden komen na het gesprek, wat ik al heel bijzonder vond. Na 1 sessie ben ik volledig klachtenvrij. Dit had ik zelf echt nooit kunnen bedenken! Het bleek dat mijn stuitje niet meer in de goede positie zat. Dit heeft ze heel snel pijnloos kunnen verhelpen door oefeningen en de Sylo pen.
Ik kwam de praktijkkamer binnen met enorm veel pijn en verliet de kamer met heel veel positiviteit. Na een week was mijn pijn helemaal verdwenen en voelt het nog beter aan dan zelfs voor mijn zwangerschap. In totaal heb ik 2 sessies nodig gehad en zie ik Sytske pas weer na de zwangerschap. Nu kan ik pas echt genieten en ook mijn activiteiten eromheen weer oppakken, waardoor ik mijn drive weer terug heb.
Ik ben je ongelooflijk dankbaar, je bent een prachtig mens en ik merk echt de liefde voor je vak. Niet alleen door het verhelpen van mijn klachten, maar ook het bieden van een luisterend oor en het geven van vertrouwen.
Mocht je een heel goede bekken specialist zoeken, raad ik Sytske aan!

Miranda, januari 2023
Allereerst wil ik Sytske (en haar team) bedanken!! Sytske heeft een wonder verricht, wat niemand anders is gelukt. Sytske ontzettend bedankt voor je hulp, je bent een prachtig mens en we hebben heel fijne gesprekken gehad. Ik voelde mij voor het eerst sinds tijden begrepen én je hebt mijn klachten verholpen! Wow!
April 2022 kwam ik via de zoveelste zoektocht via Google bij Sytske terecht. Ik liep op dat moment al ruim 14 jaar met rugklachten, migraine, hoofdpijn en sinds een jaar heftige zenuwpijn/uitstraling naar mijn linkerbeen en dit was het zoveelste traject waar ik aan begon, ten einde raad.. Ik kon namelijk niet meer slapen van de pijn dus ik was echt wanhopig. Elke strohalm greep ik aan.
Nu kan ik zeggen dat dit godzijdank ook het laatste traject was, wat een geweldig resultaat!
Mijn klachten zijn begonnen na val(len) met het inrijden van mijn paard én een auto-ongeluk in de file waarbij ik van achter ben aangereden. Bij de val van mijn paard ben ik erg hard op mijn stuitje en rug gevallen, op de tegels. Ruim een week heb ik niet kunnen lopen, tevens bij de huisarts geweest maar daar werd ik weg gestuurd met een excuus dat het wel gekneusd zou zijn en er niets aan de hand was. Wat rust en het zou vanzelf wel over gaan. Dit was het begin van 14 jaar ellende.. How little did I know.
De jaren daarna langzaam aan steeds meer en meer (lage) rugklachten ontwikkeld en migraine. Helse koppijn, dagenlang. Ik ben in de jaren daarna bij diverse artsen, ziekenhuizen en revalidatiecentra geweest. Echter niemand kon mij helpen. Fysiotherapeuten (diverse, waaronder ook bekkentherapeuten), manuele therapie, chiropractie, osteopaten, cranio-sacraal, acupunctuur, LUMC Leiden, Treant, neuroloog, MRI, foto’s van de rug (bulging disc), revalidatiecentrum Trappenberg in Blaricum/ Huizen, BSR, podotherapie… Nou het heeft mij een fortuin gekost en geen resultaat. Sommige therapeuten zagen dat er een beenlengteverschil was maar dat was het dan ook. Treant had een bulging disc vastgesteld en scoliose, maar daar konden ze ook niets mee. Ook niet bekeken waardoor de scoliose was ontstaan. Ik kreeg zware pijnstillers mee, waar ik niet tegen kon helaas en daar moest ik het maar mee doen.
Ik weigerde om het hierbij te laten zitten, ik was 32 op dat moment, moeder van een peuter en ik kon letterlijk niets meer. Kon mijn zoontje niet naar bed brengen, niet spelen met hem, kon mijn eigen sokken niet eens aandoen, kon niet slapen van de pijn zelfs niet met pijnstillers en ondertussen kon ik ook de deur niet meer uit waardoor ik thuis zat opgesloten tussen vier muren. Want autorijden en zitten ging niet meer, fietsen ook niet. Nou het is wel duidelijk dat dit niet normaal is en niet normaal mag zijn!
De zoveelste slapeloze nacht van de pijn heeft ervoor gezorgd dat ik toch weer ben gaan zoeken naar stuitproblemen op Google. Sytske popte op en ik dacht nou, dit heb ik nog niet geprobeerd.. Laten we dit toch maar weer eens proberen, wie weet… Je moet wat als je rock bottom hebt bereikt.
Toen eindelijk de afspraak daar was, was ik ontzettend blij en opgelucht maar ook bang voor wat Sytske zou gaan zeggen. Als het niet mijn stuitje was dan had ik géén oplossingen meer.. Nul, niets, nada. Systke ging kijken en gaf het verlossende woord, mijn stuitje stond inderdaad scheef! Ze heeft het met een aantal simpele bewegingen recht gezet, wat trouwens totaal pijnloos is.
Vrijwel direct daarna voelde ik voor het eerst sinds tijden ‘iets’ stromen door mijn benen, wow! De uitstraling in mijn linkerbeen verdween gewoon tijdens behandeling en in de dagen daarna.
Daarna is het nog een pittig traject geweest, mijn hele lijf moest wennen aan de nieuwe stand en al mijn spieren hadden jaren vast gezeten. Sytske heeft mij hier goed doorheen geholpen en met kleine stapjes werd het steeds beter en beter.
Aangezien ik een uitzondering op de regel ben, ging het uiteraard niet vlekkeloos. In september was mijn stuitje toch weer eigenwijs en was die toch weer terug geschoten. Systke heeft het recht gezet en tot op heden (december 2022) gaat het nu echt heel erg goed! Ik voel aan mijn lijf dat het veel tijd nodig heeft gehad om te herstellen van al die jaren scheef staan, echter nu na driekwart jaar durf ik te zeggen dat ik deze periode van 14 jaar eindelijk kan afsluiten.
Mijn klachten die ik had, stonden niet bij de andere recensies. Omdat ik persoonlijk denk dat het waardevol is om mijn klachten te vermelden, heb ik een opsomming gemaakt:
Begin:
– Lage rugklachten
– Migraine
– Hoge spierspanning
Na enige tijd:
– Heftige rugklachten, tegen hernia aan zonder duidelijke oorzaak
– Scheef bekken
– Beenlengteverschil
– Gedraaid heiligbeen (volgens osteopaat)
– Na de bevalling kon ik niet traplopen omdat ik stekende pijn had in rug en bekken
– Al jaren lang vermoeid zonder duidelijke reden, weinig energie
Laatste jaar:
– Uitstralende pijn naar linkerbeen, tot in de tenen
– Stroomschokjes in rug en been
– Slapeloosheid door pijnklachten
– Enorm beenlengteverschil
– Uitgevallen op werk door klachten
– MRI-foto’s Treant: bulging disc en scoliose
– Volledig uitgeput door pijn, slapeloosheid en vele medicatie die heb genomen
– Niet meer kunnen fietsen en autorijden
– Sokken aantrekken ging niet
Sytske, bedankt voor je hulp nogmaals en ik wens je alle goeds toe! Ik hoop dat je nog vele andere mag en kan helpen, het is zeer bijzonder wat jij kan! Ik ben je ontzettend dankbaar en met mij ook mijn gezin. Dankzij jou kan ik er eindelijk weer zijn voor mijn gezin!
Hartelijke groet, Miranda

Anneke, november 2022
Na vele jaren last te hebben van lage rugpijn met uitstraling in mijn rechterbeen, zere heupen en benen, kwam ik via mijn dochter bij Sytske terecht. Wat een lieve een fijne persoonlijkheid; ze nam mijn klachten serieus en gaf aan dat klachten die al vele jaren aanwezig zijn ook wat meer tijd nodig hebben om te herstellen. Na een aantal behandelingen zat er voortuitgang in en kon ik beter lopen. Sytske gebruikt bij mij de Sylo-pen en doet dry-needling . Dat slaat goed aan en ik ben de uitstraling in mijn rechterbeen al een tijdje kwijt. Daarom heb ik zelf ook een Sylo-pen aangeschaft. 
Ik ben heel dankbaar en gelukkig dat ik bij Sytske onder behandeling ben.
Hartelijk dank voor alles, je begrip, aandacht en interesse

Janine, oktober 2022
Ik liep al jaren met ernstige stuitklachten. In die tijd heb ik verschillende therapeuten gehad, maar mijn klachten bleven aanwezig.
Tijdens een bezoek in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik maar moest leren leven met de pijn. Hier kon ik mij niet bij neerleggen. Gelukkig kwam ik tijdens een zoektocht op internet de site van Sytske tegen.
De eerste behandelingen waren erg pijnlijk, maar Sytske was hoopvol en haar deskundigheid gaf mij vertrouwen.
Als behandelmethode gebruikte ze de Sylo-pen. De eerste keer dat ze de probleemzone behandelde met de pen voelde het aan als messteken. Na een paar minuten rust behandelde ze de plek nogmaals. De felheid van de pijn was al wat verminderd. Bij de 3e keer voelde je dat de spierspanning enorm was afgenomen. Je merkt na elke consult dat je een stapje in de goede richting maakt. Het is onvoorstelbaar dat de Sylo-pen zo’n enorm effect heeft.
Ik heb zelf de pen ook aangeschaft, zodat ik het thuis bij kan houden.
Sytske, ik wil je enorm bedanken voor al je hulp, maar ook het luisterende oor wat je voor je patiënten hebt.

H.K., juli 2022
Ik heb al een tijdje geen nieuwe afspraak gemaakt. Het gaat namelijk heel goed. Als ik de oefeningen doe met de tennisbal, regelmatig ga staan bij mijn sta-bureau en oplet met fietsen, en kussen meeneem, is de stuitpijn onder controle.
Zelfs vorige week op één dag naar de bioscoop geweest én naar een concert. Zoveel zitten en toch geen pijn. Dus hartelijk dank voor de behandeling en tips. En hopelijk kan ik het zo onder controle houden.

G.W., mei 2022
Ik heb Sytske 2x ontmoet en mijn dankbaarheid is dusdanig groot, dat ik het belangrijk vind om te delen.
28 Jaar geleden werd ik na een heel zware bevalling (vacuümpomp, totaalruptuur, gebroken staartbeen) moeder van een zoon. Sinds die tijd heb ik een ander leven gekregen, letterlijk.
Mijn stuitje ben ik altijd blijven voelen, maar ik heb een manier gevonden om er mee om te gaan. Ik ben niet incontinent, maar kan slecht lang ontlasting ophouden (als ik moet.. dan moet het). Dat heeft veel consequenties in het dagelijks leven. Maar is te doen… je raakt er aan gewend.
Tijdens een fietstocht in Zuid-Frankrijk in 2021  ben ik waarschijnlijk door een kuil gefietst. Ik voelde direct dat het helemaal mis was. De terugrit was een drama, evenals de terugreis in de camper. Ik kon niet goed zitten. Heel veel pijn bij opstaan, vreselijk. Ik hoopte nog dat het vanzelf over ging. Mijn huisarts vond het vervelend en had geen oorzaak/gevolg maar stelde een corticosteroïden injectie voor in de stuit. Ik ben doorverwezen naar de chirurg. Weer wat weken wachten later, stond ik na 10  minuten weer buiten bij het OZG. Uit een foto vanuit het archief van 2015 (!!!!!!) bleek dat ik niets aan mijn stuit had. Wel stuurde hij me door naar Sytske met een vaag verhaal… Wat een geweldige beslissing.
Sytske benoemde in een paar zinnen wat ik had en voelde. Ik kon wel janken (en dat heb ik ook gedaan).  Ein-de-lijk… Ze heeft onderzoek en controles gedaan en wat bleek: staartbeen stond hartstikke scheef. Geen wonder dat ik zoveel pijn had. In een onverklaarbare beweging/houdgreep was het over… pijnloze behandeling.
Ik ben nu drie weken verder en vanochtend zag ik Sytske . Nacontrole en bevestiging…
Wat een wondermens, mensenmens, vrouwenmens, vertrouwensmens. DANK (met hoofdletters)

B.K., augustus 2021
Na een vlotte thuisbevalling in december 2019, moest ik helaas naar het ziekenhuis wegens een mogelijke subtotaalruptuur. Hier heb ik meteen aangegeven dat ik pijn had rond mijn stuitje. Volgens de verpleegkundigen hoorde dit erbij en zou het met de tijd beter gaan. Zes weken na de bevalling kon ik nog steeds niet goed lopen en staan. Wanneer ik in bed lag, was het ontzettend pijnlijk om me om te draaien. Ik had een zwaar gevoel in mijn benen en soms leek het wel alsof mijn organen naar beneden zouden vallen. Ik ging naar de huisarts en kreeg een doorverwijzing voor een bekkenfysiotherapeut. Helaas boekte ik na een aantal behandelingen geen vooruitgang en vanwege de lockdown lagen de behandeling voor langere tijd stil.
Omdat veel mensen zeiden dat een zwangerschap “9 maanden op, 9 maanden af” betekent, hoopte ik dat mijn lichaam het inderdaad zelf zou oplossen. Toen ik in augustus 2020 nog geen verbetering merkte, ben ik terug gegaan naar de huisarts. Ik kreeg een verwijzing voor het bekkenbodemcentrum in het ziekenhuis.
Helaas was er een lange wachtlijst en kon ik pas eind november terecht. De gynaecoloog aldaar concludeerde dat er niets bijzonders aan de hand was. Mijn bekkenbodemspieren waren wat minder sterk, maar met de juiste oefeningen zou dit verholpen kunnen worden. Ik startte bij een andere fysiotherapeut. Ik kreeg ontspanningsoefeningen en oefeningen om mijn bekkenbodem sterker te maken. D.m.v. metingen werd gekeken of ik vooruitgang boekte. Ook kreeg ik elektrostimulatie om de bekkenbodemspieren te versterken. Ondanks dat ik trouw mijn oefeningen deed, veranderde er niet veel. In februari ben ik terug gegaan naar het bekkenbodemcentrum. Niet alleen fysiek had ik ontzettend veel pijn, maar ook mentaal zat ik er helemaal doorheen. Ik had een fantastisch zoontje, maar kon nauwelijks van hem genieten. De dag doorkomen was ontzettend moeilijk. De zorg voor mijn zoontje, mijn werk wat ik ondanks de pijn wilde voortzetten, mijn sociale leven… Alles was zwaar en leed onder mijn pijn.
Omdat ik inmiddels ook vaak last had van loze aandrang en mijn blaas voortdurend overprikkeld was, was ik bang dat ik een verzakking had. Toen ik terug ging naar het bekkenbodemcentrum heb ik dan ook gevraagd of een pessarium misschien een optie was. De gynaecoloog dacht niet dat dit de oplossing was, maar we besloten het een kans te geven. Het drukkende gevoel op mijn blaas verdween, maar de pijn aan de achterwand was ondraaglijk. Ik had moeite met slapen en eten. Op sommige momenten was ik duizelig en begon ik te hyperventileren. Ik kon niet anders dan me voor een weekje ziek te melden op mijn werk. Het ging pas beter met me toen ik inzag dat het pessarium niet de oplossing was. Ik besprak de pijn met mijn fysio. Ik dacht dat het pessarium op de plek drukte waar ik gehecht was en dat ik daardoor zoveel pijn had. De fysio vertelde dat dit niet het geval kon zijn.
Ik vroeg me af wat het dan wel was wat ik voelde. Ondanks dat ik al veel te vaak van alles op Google had opgezocht, ging ik toch door met mijn zoektocht. Nog diezelfde dag kwam ik op de site van de Overwinning terecht. Ik las over het klachtenbeeld wanneer je stuitje scheef staat en herkende mijn verhaal in de ervaringen op de website. Ik weet nog dat ik mijn moeder meteen app’te met de tekst: “Dit is het.”. De volgende dag belde ik Sytske en ik werd op de wachtlijst gezet. Omdat ik ruim 2,5 uur van Wildervank vandaan woon, besloot ik ook in de buurt te zoeken naar specialisten die bekend zijn met stuitmobilisaties. Drie keer werd mijn stuitje gemobiliseerd, maar telkens verergerden mijn klachten of was de verlichting van korte duur.
In de tussentijd ben ik voor iets anders bij een (plaatsvervangende) huisarts geweest. Mijn klachten kwamen ter sprake en de huisarts adviseerde me om met een psycholoog te gaan praten. Ze vertelde me letterlijk dat ik niet moest denken dat mijn lichaam 100% hetzelfde zou worden als voor mijn zwangerschap. De boodschap was duidelijk: “Get over it” en stop met klagen, of zoek psychische hulp. Overstuur kwam ik thuis. Ik was overtuigd dat mijn klachten wel degelijk lichamelijk waren, maar ik werd niet gehoord.
In juni was het dan eindelijk zo ver! Ik mocht naar Sytske. Wat niemand anders gelukt was, lukte Sytske wel. Na een paar minuten stond mijn stuitje weer zoals hij moest staan! Meteen had ik meer bewegingsvrijheid in mijn rug en benen. Ook hoefde ik niet langer op één been te staan. Ik had gehoopt dat ik net als andere patiënten na één behandeling klachtenvrij zou zijn. Helaas bleek dit niet het geval te zijn. Ik had bijna anderhalf jaar verkeerd gelopen en scheef gezeten. Mijn spieren waren behoorlijk verkrampt.
Tijdens de latere afspraken behandelde Sytske de triggerpoints in mijn bil-, been-, en bekkenbodemspieren met de Sylopen en middels dry needling. kreeg steeds meer vertrouwen dat mijn klachten op termijn zouden kunnen verdwijnen. Ik moest wel onder ogen zien dat het even kon duren. Sytske adviseerde me om mijn spieren te laten behandelen door een fysiotherapeut in mijn omgeving.  Sinds kort ben ik daarom gestart bij een fysiotherapeut in de buurt die ook bekend is met NIMOC, dry needling en de Sylopen. Vooral de diepe bekkenbodemspieren zijn erg verkrampt en trekken nog erg aan mijn stuitje, waardoor ik helaas nog niet pijnvrij ben. Wel kan ik zeggen dat ik op de goede weg ben en ik hoop over een tijdje ècht geen pijn meer te hebben.
Het is onvoorstelbaar wat Sytske in korte tijd bereikt heeft. Na drie behandelingen voel ik me al veel beter en heb ik er weer vertrouwen in dat ik mijn leven beetje bij beetje terug ga krijgen. Sytske, ontzettend bedankt voor je inzet, je kunde, je luisterende oor en je warmte! Je hebt echt verschil gemaakt! 

A.B., november 2020
Ben met pijnlijke klachten in mijn linkerbeen en billen bij de huisarts geweest. Hij wees mij door naar de fysiotherapeut. Dat leverde geen resultaat op. Daarna is er een mMRI scan gemaakt. Dat gaf geen indicatie voor een behandeling. Ondertussen was ik bij de Overwinning via een tip van een familielid. Dominique heeft mij meerdere keren behandeld. Zij  luisterde goed naar mij en gaf mij een rustig gevoel. Mijn stuit is door haar recht gezet. De pijn in mijn been verdween. Ook ben ik door Sytske behandeld. Door beiden werd de Sylo pen gebruikt, welke ik ook heb gekocht. De pen gebruik ik nu ook thuis als ik pijn voel. Ik ben blij met het resultaat en voel nagenoeg geen pijn meer. Ik dank jullie voor de goede behandeling en de prettige sfeer.

R.H., oktober 2020
Begin 2019 zat ik te lunchen met een vriendin toen zij mij vertelde dat ze bij De Overwinning onder behandeling was vanwege een stuitje wat scheef stond. De klachten die zij beschreef kwamen volledig overeen met mijn klachten, maar ik had mij er al bij neergelegd dat ik hier nooit meer vanaf zou komen. Na mijn zwangerschap in 2011 heb ik altijd klachten gehad, ik kon niet lang zitten, staan, lopen en fietsen. Laat staan pijnloos. Nadat Sytske mijn stuitje pijnloos heeft rechtgezet merkte ik gelijk verbetering. Ik kwam van de behandelbank af en kon voor het eerst sinds 9 jaar zonder pijn op een stoel zitten! Ook heb ik al jaren nek- en schouderklachten. Voordat mijn stuitje behandeld was ben ik bij meerdere fysiotherapeuten geweest voor mijn nek- en schouderklachten, maar was het effect altijd van korte duur. Toen mijn stuitje recht stond heeft Sytske deze klachten ook gelijk aangepakt. Deze klachten zijn nu grotendeels weg en wanneer ze weer iets opspelen behandel ik deze zelf kort met de Sylo-pen (deze heeft Sytske ontwikkeld en kun je aanschaffen via de website). Ik ben echt heel blij met de behandelingen die ik heb gehad, het begrip van Sytske, haar tips zodat de klachten niet terugkeren tijdens mijn werk en natuurlijk het eindresultaat!!!

L.B., juli 2020
In augustus 2018 is onze zoon geboren. Voor de zwangerschap had ik een lichaam dat prima functioneerde. Vanaf 20 weken zwangerschap kreeg ik bekkenklachten maar ik dat vond ik niet verontrustend. Na een vrij vlotte bevalling kon ik niet goed voor mijn zoontje zorgen. Dat was frustrerend. Een tijdje staan gaf een zwaar drukkend gevoel in mijn bekken, zitten kon ik alleen maar op één bil tegelijk, bij de borstvoeding kon ik geen pijnloze houding vinden en bij het omrollen in bed hoorde ik mijn gewrichten kraken. Na een paar weken kwam mijn toenmalige fysiotherapeut tot de conclusie dat mijn stuit scheef stond en waarschijnlijk een groot deel van mijn klachten veroorzaakte. Na behandeling had ik inderdaad minder last, maar ik bleef klachten houden die ik voor mijn zwangerschap niet had. Mijn gewrichten werkten niet goed, ik liep anders, ik had problemen met ontlasten, er was sprake van incontinentie en terugkerende rug- en schouderpijnen. Helaas werd de oorzaak van mijn klachten na bezoekjes aan allerlei artsen en fysiotherapeuten niet gevonden. Dit had ook zijn weerslag op mijn psyche. Stress, ontzwangeren, postnatale depressie alles heb ik voorbij horen komen om te verklaren waarom ik me lichamelijk en inmiddels ook geestelijk slecht voelde. Ik geloofde hier niet in, maar ondertussen kwam ik geen stap verder. Op de website van ‘ Overwinning’ staan ervaringen van personen die door Sytske zijn behandeld. In een aantal verhalen herkende ik mij en ik besloot contact met de praktijk op te nemen. Sytske luisterde goed naar mijn klachten en kwam verrassend snel tot de kern van het probleem. Ik bleek nog steeds een scheef stuitje te hebben. Nadat deze pijnloos recht gezet was, ging het bewegen gelijk een stuk makkelijker. Vervolgens kon er ook aan andere klachten in mijn lichaam gewerkt worden. Na elk consult kon ik het resultaat van de behandeling meteen merken en boekte ik blijvend vooruitgang. Ook vond ik de erkenning die ik van Sytske kreeg erg fijn. Ik had wel degelijk klachten die een lichamelijke oorzaak hadden, die met elkaar verband hielden en het was ook niet gek dat al die pijn zijn emotionele weerslag had. Stapje voor stapje werd ik mobieler, kreeg ik het vertrouwen in mijn lichaam terug en ben ik inmiddels nagenoeg klachtenvrij. Inmiddels durf nu zelfs weer aan een tweede zwangerschap te denken. Ik kan Sytske daarom ook van harte aanbevelen. Een vriendin die ik over Sytske verteld heb, is na jaren nu ook klachtenvrij. Sytske bedankt voor je goede zorgen, begrip en luisterend oor!

Bouwina, juni 2020
Doordat ik een zeurderige pijn had aan mijn stuitje en daardoor pijn aan mijn heupen en achillespezen kreeg (door een verkeerde houding) toch maar besloten om een afspraak met Sytske te maken. Er was mij verteld dat er een lange wachtlijst was. Geen probleem, ik had er alle vertrouwen in dat het goed kwam. Ik ben eerder door Sytske behandeld. Ik moest nog langer wachten, want de Corona kwam er nog tussen. Uiteindelijk na lang wachten mocht ik langskomen. Stuitje is weer op zijn plek gezet en ik kon gelijk weer beter zitten. Heerlijk. Ook heeft ze de spieren in mijn kuiten weer soepel gemaakt. Alles gaat gelijk weer een stuk makkelijker. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik straks weer pijnloos door het leven ga.

T.P. ,februari 2020
Na een heftige bevalling, nu 3 jaar geleden, had ik enorm last van bekkenklachten. Zitten lukte me niet en lang staan ook niet. Ik was doorverwezen naar een gerenommeerde bekkenfysio die constateerde dat mijn stuitje scheef stond. Zij had hem weer recht gezet. De pijnklachten verdwenen echter niet. Daarop volgende een verwijzing naar de pijnpoli. De bekkenfysio aldaar gaf al vrij snel te kennen dat ze mij niet kon helpen als bovengenoemde bekkenfysio mij al niet had kunnen helpen. Zij verwees me daarop door naar Sytske. Wat ben ik blij dat ik haar heb mogen leren kennen! Het bleek dat mijn stuitje nog steeds niet recht stond en na een eenvoudige behandeling lukte het Sytske om het weer recht te zetten. Mijn spieren rondom mijn stuitje hadden veel te verduren gehad en moesten goed behandeld worden. De ‘stok-pen’ bood hiervoor een uitkomst. Wat een verademing! Al na de eerste behandeling voelde ik verbetering en had ik weer wat vertrouwen in mijn lichaam! Na een aantal behandelingen en het aanschaffen van een ‘backjoy’ kon ik weer zitten! De klachten waren na meerdere bezoeken in zijn geheel verdwenen. Ik had weer vertrouwen in mijn lichaam en durfde een tweede zwangerschap aan. Al tijdens mijn zwangerschap behandelde Sytske mij met de ‘sylo -pen’ en de bevalling beviel fantastisch. Ik kon meteen weer lopen, zitten en alles doen wat ik wilde doen. Nu, vier maanden na mijn laatste bevalling, zijn we gestopt met de behandelingen omdat het zo goed gaat! Ik heb een sylopen aangeschaft zodat ik thuis aan de slag kan mocht ik toch nog enkele klachten hebben. Sytske bedankt voor je fysieke, maar ook zekere, mentale steun. Mijn leven is door jou totaal veranderd! Je bent een engel!

R.S, november 2019
In 2011 heb ik een auto ongeluk gehad en hierbij een fractuur aan mijn stuit opgelopen. Dit is lange tijd niet opgemerkt/erkend door verschillende artsen, specialisten en dus te lang mee doorgelopen. Na dus vele bezoeken aan verschillende artsen, specialisten die het niet konden/verklaren, ben ik via mijn chiropractor bij Sytske terecht gekomen.
Vol verbazing was ik dat ze de stuit zo in de goede stand kon plaatsen en dat ik daarmee zo lang had rond gelopen. Echter de hoge spierspanning in mijn lichaam bleef aanwezig en daar zijn we nu nog mee bezig.
Ik vind het wonderbaarlijk wat Sytske doet in de korte tijd dat ik bij haar ben voor een behandeling en dan bedoel ik met nadruk wat ze doet met haar “Sylo-pen”. Ik korte tijd kan ze een groot gebied behandelen en voel ik me een stuk fijner weggaan, dan hoe ik binnen kom. Jammer genoeg blijft de hoge spierspanning nog niet lang genoeg weg en komt het weer terug.
Maar eindelijk kun je nu ook de Sylo-pen bestellen en hem zelf thuis gebruiken. Ik heb er persoonlijk lang naar uitgezien en heb hem besteld en ben zeer benieuwd wat het me gaat brengen.
Tot dusver ben ik zeer goed geholpen door Sytske en erg dankbaar dat ze mij van mijn stuitpijn heeft afgeholpen.
Sytske ga zo door!…
Bedankt, R.S. uit Emmer-Compascuum

Marie-Louise, augustus 2019
Tiental jaren geleden heb ik met een val mijn stuitje beschadigd. Na veel bezoeken aan diverse artsen, specialisten, fysiotherapeuten en een osteopaat, die mij niet konden helpen, eindigde ik bij de pijnpoli van het UMCG in Groningen. Dit alles heeft geen verbetering gebracht in de pijnklachten. Via een radio- en tv-programma van Sytske Lohof-Venema ben ik bij haar in behandeling gegaan en na een eenvoudige ingreep is het stuitje rechtgezet. Daarna zijn de spieren behandeld die door jarenlang verkeerd zitten verkrampt waren. Nu kan ik weer pijnloos op twee billen zitten! In plaats van scheefhangen in een stoel op één bil met alle gevolgen van dien.
Ik ben zeer goed geholpen en Sytske erg dankbaar.

Hanneke, juli 2019
Anderhalf jaar geleden kwam ik bij Sytske.  Al 18 jaar had ik bekkenklachten en sinds een val van de trap, inmiddels 4,5 jaar geleden, kon ik niet meer zitten. Ik was bij vele behandelaars geweest, waaronder in Rotterdam voor een revalidatie, maar helaas alles zonder (of met weinig) succes. Al een aantal keren was de naam van Sytske gevallen en ik besloot dit als laatste poging nog maar te gaan proberen. Sytske zag meteen dat mijn stuitje scheef stond. Nadat ze deze recht gezet had, had ik drie weken later weer een afspraak.
Wat ik niet had durven hopen gebeurde: in drie weken tijd veranderde er zoveel! Ik kon zelfs weer op mijn schouder slapen, waar ik al jaren last van had. Nooit had ik bedacht dat dit met mijn stuitje te maken zou hebben. Nadat mijn stuitje recht stond, moesten mijn spieren leren ontspannen. Dat heeft even gekost, maar nu is het moment daar. Ik heb met Sytske afgesproken om pas over een half jaar terug te komen! Ik kan op bijna alle stoelen weer zitten, ik kan weer langer staan, ik kan mountainbiken (zo’n 15-20 km per keer, maar als je weg komt waar ik weg kom is dat veel!). Wat bespaart het me een energie dat ik geen pijn meer heb en dat mijn lijf weer flexibel beweegt. Alleen het fietsen op mijn gewone fiets wil nog niet echt lukken. Ik kan 10 minuten op het zadel zitten (en ja, al vele verschillende uitgeprobeerd) en dan krijg ik pijn. Dit is nog een wens van mij, die hopelijk nog eens uit gaat komen.
Maar wat een feest! En wat ben ik dankbaar dat ik zover gekomen ben. Wat een mooie naam voor deze praktijk ‘de Overwinning’. Ik geloof dat God Sytske gebruikte als instrument voor mijn genezing en ik geloof dat Hij dat voor vele anderen ook wil doen.

Marietje, februari 2019
Ik kon 12 jaar niet zitten omdat mijn stuit zo zeer deed en had vreselijke pijn in mijn rechter been. En als ik opstond, was het onmiddellijk weg. Wat heb ik niet gedaan om er af te komen. Overal geweest. 3 MRI scans, 3 corticosteroïden injecties, manuele therapie, zooltjes etc. Vreselijk. Via een uitzending 1 Vandaag ben ik naar Sytske, Bekkenfysiotherapie praktijk “Overwinning” gegaan. En ze zag dat mijn staartbeen scheef zat, Het is nu beter, ik kan weer kortdurend zitten en zal nu in de buurt van mijn huis verder behandeld worden. Ik ben heel blij.

Carolien, februari 2019
Een aantal jaar had ik last van mijn onderrug. Ik had last met bukken, kinderen optillen, lang zitten was vervelend. Ook het kruisen van mijn benen gaf een naar gevoel. Soms waren de klachten erger dan op andere momenten. Door hier met een collega over te hebben kwam Sytske in beeld. Eenmaal bij haar bleek dat een val van de trap van 6 jaar geleden de boosdoener is geweest. Mijn stuitje was scheef komen te staan met alle klachten als gevolg. Nu hij weer recht staat, zoals het hoort, voelt het alsof mijn lichaam weer klopt. Zitten, lopen en fietsen voelde eerst heel anders, maar wel goed aan. Zelfs niezen kan zonder urineverlies. Nooit gedacht dat het daar van zou kunnen komen. Ik heb me erg begrepen gevoeld. Ze heeft me een veilig gevoel gegeven en ging zeer professioneel te werk. Nogmaals bedankt!

Anouk, januari 2019
Voordat ik bij Sytske kwam heb ik vele therapeuten (chiropractor fysio, cesar therapie e.d) gezien maar niks hielp echt voor een langere periode. Nu heb ik 4 bevallingen achter de rug en ben zo nu en dan van het paard gevallen. Pijn in de rug werd voor mij eigenlijk “gewoon”. Met allemaal gespannen spieren in mijn lijf die dus achteraf ook mijn menstruatie problemen veroorzaakten en de darmproblemen. Na de eerste behandeling dacht ik goh het doet helemaal geen pijn! Dat werd de tweede dag even anders. Toen de week daarop voelde ik me helemaal GEWELDIG twee uur op het paard door het bos en ik kon de hele wereld aan. Tot aan het einde van de middag zo’n verschrikkelijke pijn overal toen die week mocht ik weer heen en het bleek om gigantische spierpijn te gaan. Wat een opluchting. Na de tweede behandeling ook weer spierpijn maar stukken minder. Ik kan gewoon op mijn buik slapen wat heerlijk ik rek me uit en het doet geen pijn!! Ik weet dat ik er nog niet ben maar oefen nu elke dag met de tennisbal en voel de verbeteringen ik kan ook weer paardrijden zonder spierpijn, kortom ik ben super dankbaar dat ik bij Sytske terecht ben gekomen BEDANKT!!

Rianne, januari 2019
Rond de 10e week in mijn zwangerschap kreeg ik vervelende klachten in mijn heupen, dove billen en een zeer pijnlijk schaambot. Gedurende de zwangerschap werd dit steeds erger. Ik liep bij twee verschillende soorten praktijken die de pijn aardig controleerbaar maakten. Na de bevallingen werd het alleen maar erger totdat de toenmalige fysiodame zei: ik kan niks meer voor je doen. Ik ga bellen naar praktijk “Overwinning”. Wat een geluk voor mij! Sytske wist meteen wat ze moest doen en welke oefeningen ik moest doen. Veel rust en vooral niet te veel willen. Ontzettend gelukkig dat zij op mijn pad kwam. Ik kan na een heel lange tijd eindelijk weer normaal leven en leuke dingen doen zonder daar te veel over na te denken of ik dat wel kan. Bedankt.
PS
Het speciale blauwe kussen van Sytske is ook echt een aanrader .

Ingrid, december 2018
Na mijn bevalling in november 2017 kreeg ik al gauw klachten aan mijn stuitje: lang zitten en opstaan, fietsen en lopen gingen gepaard met veel pijn. Dit zorgde er zelfs voor dat ik niet meer volledig kon functioneren. Na bezoekjes aan verschillende therapeuten (fysio, bekken etc.) kwam ik uiteindelijk bij Systke terecht. Na een eerste behandeling ging ik veel mobieler naar huis. En na 3 weken ‘spierpijn’ zijn al mijn klachten verdwenen. Een cadeautje!
Groet Ingrid

Ellen, november 2018
Hierbij wil ik Sytske bedanken voor haar serieuze en vakkundige aanpak. Ik voelde mij eindelijk gehoord en begrepen. Nu gaat het goed en heb ik weer vertrouwen dat het goed blijft gaan. 

Annika, juni 2018
Na een pittige bevalling kon ik 2 weken later nog maar 5 minuten staan en lopen i.v.m. veel pijn in mijn bekken(bodem). Niet dat wat je van je kraambed verwacht. Ik heb contact gezocht met ‘Overwinning’ en kon heel snel bij Sytske terecht. Ik had al veel goede ervaringen gehoord over het stuitje rechtzetten wat zij doet, maar mijn ervaring overtrof alle verwachtingen. Van amper kunnen bewegen en staan, kon ik gelijk na de behandeling vrijwel alles weer pijnloos doen. Ook de testen die ze deed bewezen gelijk dat de behandeling effect had gehad. Eén behandeling was bij mij al voldoende. Ik ben Sytske ontzettend dankbaar en raad iedereen met klachten aan echt niet lang ermee door te lopen, maar contact op te nemen!
Groeten Annika

Sienie, april 2018
Ik had al heel veel jaren rugklachten en allerlei onderzoeken gehad en er was geconstateerd dat ik door vergroeiïngen en artrose een “slechte” rug heb. Ik had veel verschillende soorten fysiotherapie achter de rug toen ik “toevallig” Sytske tegenkwam. Ik geloof trouwens niet in toevalligheid. We kenden elkaar al jaren, maar ik was niet bekend met haar behandeling en goede resultaten van lage rugklachten en met name de problemen met het stuitje. Ik besefte dat mijn klachten van dat moment daarmee te maken konden hebben. In het verleden ben ik namelijk verscheidene keren hard gevallen op mijn onderrug. De laatste tijd was voor mij het omdraaien in bed erg moeilijk en pijnlijk. Ik besloot om haar te consulteren. Zij zag inderdaad aan mijn houding dat mijn klachten daarvan afkomstig konden zijn. De behandeling werd ingezet. Dat gaf eigenlijk direct al resultaat en werd alleen nog maar beter naar verloop van tijd. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik haar op het juiste moment tegenkwam. Met de door haar aanbevolen oefeningen erbij, ga ik er vanuit dat dit probleem verleden tijd is.
Dank je wel hoor Sytske voor je kundigheid, je aandacht en voor alles eromheen!!

Anouk, oktober 2017
In juli 2016 ben ik bevallen van mijn zoon. Na de bevalling bleef ik veel pijn in mijn onderrug houden. Ik liep voor mijn bevalling bij een fysiotherapeute voor pijn klachten in mijn bekken. Zij had mij met die klachten goed kunnen helpen. Met deze pijn lukte dat helaas niet, ze gaf aan dat het met mijn stuitje te maken had en verwees me door naar Praktijk “Overwinning . Het heeft een aantal maanden geduurd voor ik terecht kon maar al bij de eerste behandeling had ik profijt. Sytske heeft toen mijn stuitje recht gezet en liet mij ook het verschil voelen. Het was een verademing! In de maanden daarna ben ik door Sytske behandeld voor de klachten die zijn ontstaan doordat mijn stuitje scheef had gestaan. Het was een lange weg die ik te gaan had maar stap voor stap ging het beter. Inmiddels ben ik niet meer in behandeling bij Sytske en de klachten zijn vrijwel verdwenen. Ook nu merk ik nog verbetering. Ik durf zelfs weer hakken te dragen (dat heb ik 1,5 jaar niet meer gedaan)! Ik ben blij dat ik zo goed geholpen ben maar mis de gezelligheid van Sytske wel!
Bedankt voor alles!

Marja, oktober 2017
Sytske Lohof heeft mijn klachten (al jaren durende stuitpijn) vanaf het begin helemaal begrepen en doelgericht behandeld. Ze heeft verlichting van de klachten beloofd en waargemaakt, waar ik zelf in eerste instantie niet in geloofde. Ik ben haar daar zeer dankbaar voor. Ze is ook een heel begripvol en warm mens en straalt veel enthousiasme uit. Ik kwam er iedere keer blijer vandaan. Ze heeft enorm veel kennis op het gebied van stuitpijn.

Maaike, juli 2017
Mijn zoon van 2,5 jaar oud had al 2 jaar hevige problemen met zijn ontlasting. Huisarts en ziekenhuis regelmatig bezocht maar geen resultaat. Via een buurvrouw kwam ik bij Sytske met de gedachte “baat het niet dan schaadt het niet”. Tot mijn verbazing sloeg de behandeling (het stuitje rechtzetten) aan en kruipt mijn kind niet meer om de haverklap weg met pijn omdat hij zijn behoefte moet doen. Zelf heb ik jaren lage rugpijn wat na twee bevallingen steeds erger werd. Eerdere bekkenfysiotherapie elders heeft weinig uitgehaald. De pijn begon mijn dagelijks leven dermate te beïnvloeden dat ik Sytske ook om een consult heb gevraagd. Na 1 (pijnloze) behandeling is mijn stuitje recht gezet en mijn pijn met 90% gedaald. Dat dit kleine botje zoveel teweeg kan brengen, is ongelofelijk. Wat ben ik blij dat Sytske op mijn pad is gekomen; deze vrouw verricht wonderen!

Jenny, juli 2017
In november 2015 kwam ik thuis na een vakantie van drie weken. Tijdens de vakantie had ik alleen op harde houten stoelen gezeten. Mijn staartbotje deed me dan ook pijn. Thuis, waar ik zachtere stoelen heb, ging het niet over. In december ben ik voor het eerst naar de dokter geweest. Het advies van de dokter: “Het kan lang duren voordat het over gaat. Neem af en toe maar een paracetamol.” Maar ik bleef last houden met zitten. Ik heb allerlei hulpmiddelen gebruikt om het zitten wat aangenamer te maken. In januari 2016 heb ik een opblaasbare ring gekocht. Dat verlichtte iets. In februari ben ik nog een keer langs de dokter gegaan. In het ziekenhuis zijn foto’s gemaakt. Daarop was niks bijzonders te zien. In april vertelde de dokter dat er in Veendam een bekkenfysiotherapie praktijk zit. In agustus kon ik daar terecht voor een gesprek en behandeling. Ik kreeg oefeningen mee die ik trouw gedaan heb. Want als je ’s avonds niet meer kunt zitten van de pijn en staand de avond door moet komen, dan wil je wel. Na 14 behandelingen, sommige behoorlijk stevig, kan ik weer zitten zonder pijn.
Bedankt Dominique en Sytske!

Jeroen, juli 2017
Een jaar geleden stond een collega naast me te plassen en hadden we het erover dat de straal steeds minder werd. Hij is 60 en ik 36. Vervolgens heeft hij een heel medisch onderzoek gehad wat ik in eerste instantie niet wilde/durfde. Het is geen fijn onderzoek voor een man en enigszins beschamend, naar mijn idee. Een half jaar geleden heb ik mij er toch overheen gezet en de PSA laten testen. Die was goed! Normaliter zou de huisarts mij medicijnen voorschrijven, zei ze, omdat ze voelde dat de prostaat iets vergroot was maar gezien mijn leeftijd werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Hier een plassterkte meting ondergaan wat bevestigde dat de straal (ver) ondermaats was. De specialist dacht niet dat het aan mijn prostaat lag vanwege mijn leeftijd en goede PSA-waarde. Ze dacht aan een plasbuisvernauwing. Ook hiervoor een onderzoek gehad – echt niet fijn – maar dit bleek niet het geval. De blaas was niet lek en ook de prostaat bleek – in tegenstelling tot het oordeel van de huisarts – niet vergroot. Uiteindelijk werd bekkenbodemspanning vastgesteld en werd ik doorverwezen naar de fysio.
Sytske constateerde dat mijn stuitje scheef zat en had dit binnen enkele minuten geheel pijnloos verholpen. 3 ½ Jaar geleden ben ik hard ten val gekomen tijdens de afdaling van Alpe d’Huez, maar volgens de huisarts mankeerde ik niks en de pijn zou vanzelf weggaan. De pijn werd ook wel minder maar ik bleef naast mijn “plasproblemen” altijd last houden van mijn onderrug en stijfheid in mijn rechterheup. Nadat het stuitje was recht gezet merkte ik meteen verschil. 2 Nachten achter elkaar er niet uit geweest om te plassen! Daarna een traject doorlopen om de spieren te ontspannen. Deze stonden al 3 ½ jaar onder spanning vanwege mijn scheve stuitje en waren inmiddels keihard geworden. Door middel van massage en oefeningen lukt dit erg goed. Ik hoef ’s nachts nu niet meer mijn bed uit om te plassen en ook mijn lage rugpijn en pijn in de heup is verdwenen. Soms voelt het nog een beetje stijf maar met de oefeningen die ik heb geleerd kan ik dit zelf verhelpen.
In het begin was ik een beetje sarcastisch. Ik kon niet echt geloven dat ik hier jarenlang mee had rond gelopen en dat het, nadat ik Sytske had ontmoet, binnen een paar minuten vastgesteld en verholpen werd. Ik ben dan ook erg dankbaar. Wel denk ik soms: was ik maar een paar jaar eerder gegaan, maar ja, eind goed al goed ?.

Gea, juni 2017
Ik ben heel blij dat ik deze behandeling heb ondergaan. De vooruitzichten waren zeer onzeker, maar mijn leven is 100% verbeterd. Het was een vervelende behandeling maar wel noodzakelijk en ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Na een baarmoederverwijdering is er een fistel ontstaan waardoor verscheidene operaties volgden. Het gevolg was dat er veel littekenweefsel in de vagina is ontstaan waardoor seksuele gemeenschap niet mogelijk was. Nu is het wel weer mogelijk.

Kor, juni 2017
Tijdens een wintersportvakantie eind jaren ’90 ben ik met het snowboarden een keer flink op mijn heup gevallen. Destijds was ik de klachten na een paar maanden wel weer kwijt. Van te voren had ik al wel eens rugklachten maar vooral na die val had ik periodiek vaker rugpijn en moeite met lang staan en op mijn buik liggen. Fysiotherapie en trainen in de sportschool gaven wel verlichting maar pijnvrij werd het nooit. Diverse medici gaven aan dat ik slijtage, artrose in de rug had en er maar mee moest leren leven. Ook was het verstandiger om te stoppen met volleybal en hardlopen. Fysiotherapeute Annemarie ontdekte dat mijn stuitje iets scheef stond en stuurde mij door naar Sytske. Na het beantwoorden van een vragenlijstje en een behandeling aan het stuitje was de spanning in de rug ineens veel minder. Ik wist niet wat mij overkwam. In de volgende 5 behandelingen heeft ze ook mijn verkleefde spieren in de rug losgemaakt. Elke behandeling van Sytske gaf een enorme verlichting in de rug. Helemaal pijnvrij zal ik door de artrose niet meer worden maar het sporten lukt weer uitstekend. Ik heb inmiddels zelfs een kwart triatlon uitgelopen. Met de ontspanningsoefeningen en het gele tennisballetje heb ik mijn rug weer onder controle gekregen.
Super bedankt Sytske!

Yvonne, juni 2017
Sinds februari 2011 heb ik rugklachten. Ik kon niet zitten en niet op mijn rug liggen zonder pijn. Ik ben bij meerdere artsen en fysiotherapeuten geweest, heb meerdere behandelingen ondergaan en heb zelfs mijn staartbeen laten verwijderen. Dit heeft helaas niet genoeg geholpen. De artsen en therapeuten konden mij niet verder helpen. Ik moest maar met de pijn leren leven.
Eind 2016 zag ik de website van “Overwinning” en heb ik contact gezocht. Sytske begreep mij meteen en wist wat ik bedoelde. Ze wist wat het probleem veroorzaakte en hoe dit aan te pakken. Na de eerste behandeling kon ik al beter zitten en na vijf behandelingen gaat het stukken beter met me. Ik heb minder pijn en langzaam verdwijnt de geestelijke frustratie en krijg ik er weer een beetje vertrouwen in.
Sytske, je bent een engel met gouden handen. Dank je wel dat je mij hebt geholpen.

Michelle, april 2017
Na steeds terugkerende en langdurige rugklachten zat op een gegeven moment m’n bovenrug helemaal vast en m’n onderrug voelde veel te zwak. Al verschillende fysio behandelingen gehad, maar die hadden helaas niet het gewenste effect. Via een fysiotherapeut werd ik doorverwezen naar “Overwinning” omdat ik daar een specifieke stuitbehandeling kon proberen. Sytske heeft mijn stuit de eerste behandeling al recht gezet. Hierna volgden nog enkele behandelingen en wat oefeningen, waarna we de periode van behandelen konden afsluiten. Vanaf het eerste moment had ik eindelijk weer “ruimte” in m’n bovenrug. En na heel wat weken van steeds verschillende nieuwe pijntjes na het meerwekelijks sporten, lijkt de rust in de rug te zijn gekomen. Ook in m’n onderrug voel ik weer ruimte en natuurlijke beweging. Geef de behandeling dus ook zéker de tijd. Je lichaam en de rugspieren die jarenlang een andere beweging hebben gemaakt door een scheefstaande stuit moeten weer helen en zich terug “zetten”.
Sytske bedankt! En naast een goede en eindelijk succesvolle behandeling ben je ook nog eens een fantastisch mens, dank je wel!

Marco, april 2017
In mei 2016 kwam ik met vreselijke pijnklachten aan beide heupen, steken in de rechterenkel, een niet helende fissuur en vreselijke pijn in de bekkenbodemspieren terecht bij Sytske. Ik was toen al bijna een jaar volledig arbeidsongeschikt. In de eerste sessie ontdekte zij meteen de oorzaak: een scheefstaand staartbotje en zij zette dit pijnloos en uitwendig recht. Daarna volgde therapie en een oefening voor thuis om de spieren soepeler te krijgen en het resultaat is verbluffend. Geen pijn meer, volledig aan het werk en een geheelde frissuur. Voor de therapie kwam ik elke keer van Den Haag naar Veendam, een hele reis, maar dubbel en dwars waard. Op de zorgkaart heb ik ook een hoge waardering gegeven, omdat ik hoop dat andere patiënten met soortgelijke klachten op deze manier ook geholpen kunnen worden! Sytske, nogmaals enorm bedankt voor je professionele en zeker ook empatische zorg!!

Elly, februari 2017
Na jaren klachten te hebben ervaren vooral in de onderrug en na aardig wat omzwervingen in de gezondheidszorg kwam ik bij ‘Overwinning’ terecht.
Sceptisch als ik ben, eerst zien en dan geloven. Meteen na het recht zetten van mijn stuitje had ik zoveel meer bewegingsvrijheid dat ik dagen aan een van de ene in de andere verbazing viel over wat ik allemaal weer kon.
-’s Ochtends bij het opstaan stond ik eindelijk weer meteen recht op.
-In de auto stappen zonder dat ik m’n been er in hoefde te tillen.
-Zonder nadenken m,n gevallen sleutels van de grond te pakken.
-Onder m,n schoenen kijken na een wandeling in het park.
-Langer dan tien minuten wandelen zonder pijn,
ga zo maar door….
Ik ben er nog niet helemaal, want mijn spieren zijn nog aan het resetten, maar ik ben er van overtuigd dat dat ook zeker nog beter gaat worden met het nodige geduld.
Ik ben blij dat ik eindelijk weer met plezier vooruit kan kijken.

Jan, februari 2017
Na een lange periode van urineproblemen ben ik door de nieuwe uroloog dr. Roelofs (Scheper ziekenhuis) doorverwezen naar een bekkenbodem therapeut. Via Chiropractie Borger (Irma), alwaar ik ook onder behandeling ben, kwam ik in Veendam. Na een aantal behandelingen kwam ik terecht bij Sytske Lohof. Daar ik geen staartbeentje meer bezit, bedacht ze een behandeling voor mij. Welnu wat een supervrouw dat ze dit kan. Na verschillende behandelingen en verschillende oefeningen, beweeg ik beter, loop ik beter en het urineprobleem verbetert. We zijn er nog niet, maar we houden vol met goede moed. Jammer dat dit niet eerder gestart is.
Ik raad iedereen aan, die problemen heeft eens naar haar te gaan. Super.

Grietje, november 2016
Ik had continue last van urineverlies en pijn in mijn buik zodoende ben ik terecht gekomen bij de praktijk “Overwinning”. Ik ben er goed ontvangen en prettig geholpen. Ik moest veel oefenen. Wat ben ik blij over het resultaat. Ik kan veel beter bewegen en lopen en kan mijn urine bijna altijd goed ophouden. Ik voel me veel beter.

Annette, november 2016
Voor de zomervakantie is onze dochter van 12 heel hard op haar stuitje gevallen doordat iemand een stoel per ongeluk achter haar weghaalde. Een tijdje had ze daar flink last van. Dan denk je: “ach…het moet gewoon weer even herstellen, dan komt het wel weer goed”. Het ging ook beter alleen op de grond zitten en opstaan bleef pijn doen. Omdat mijn man al cliënt was bij de praktijk “De Overwinning”, heb ik toch maar even contact opgenomen hoewel ik wist dat er een lange wachtlijst was. Al gauw kreeg ik bericht dat ze “ er wel even tussen kon”. De eerste behandeling is haar stuitje recht gezet. Ze kon direct het verschil merken hoewel ze de dagen erna wel wat spierpijn had. Bij de tweede behandeling heeft Sytske nog wat spieren los gemaakt en was ze daarna klaar. Geweldig!
Ik zou het iedereen aanraden die dezelfde soort klachten heeft.

Joël, oktober 2016
Jarenlang had ik last van krampen rond mijn stuitje. Met een frequentie van ongeveer eens in de maand, werd ik dan wakker van de vreselijke, acute pijn. Warme kruiken en pijnstillers was dan waar ik verlichting van kreeg tot het wegtrok maar om de zoveel tijd schoot de kramp er altijd weer in. Toen we hoorden van “Praktijk Overwinning” hebben we contact opgenomen en ben ik op de wachtlijst gezet. Na enkele maanden was ik aan de beurt. De eerste behandeling heeft Sytske mijn stuitje recht gezet. Dit was helemaal pijnloos. Ik kreeg wat instructies mee om thuis met een balletje tegen de muur de verkrampte spieren er omheen een beetje te masseren. Het heeft enorm geholpen. Ik heb daarna niet meer van die acute pijnen gehad. Als ik dit eerder had geweten was ik al jaren eerder gekomen. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen.

Marga, oktober 2016
Ik ben gekomen vanwege rugpijn onderin de rug en ik had urineverlies. Niet wetende dat dat hier ook verholpen kon worden. Dat was een leuke bijkomstigheid. Rugpijn is hier verholpen en het plassen is ook een stuk beter geworden. En het gaat vast nog beter als ik mijn oefeningen nog beter ga doen. En ik had niet verwacht dat het zo goed zou helpen. Ik kan weer gewoon in de tuin werken. Wel met pauzes, maar daarvoor kon ik veel minder. Ik kan nu heel lang in de stad lopen zonder dat ik gelijk bang hoef te zijn dat ik naar de wc moet. Het vertrouwen moet nog een beetje terug komen. Maar ik heb geen urineverlies meer gehad.

Wil, oktober 2016
Het is heel bijzonder dat Sytske mij nog zoveel  verder kon helpen, nadat andere therapeuten aangaven dat ik erop moest rekenen dat er niet veel verbetering meer mogelijk was. Na mijn val in oktober 2015 werd er in december pas ontdekt dat ik vier breuken in mijn bekken had. Na maanden met heel veel pijn in een rolstoel, bijna niet kunnen lopen en therapie, kwam ik in gesprek met een goede bekende die mij aanraadde om contact te zoeken met de praktijk van Sytske en nu kan ik weer lopen, fietsen en bijna alle huishoudelijke bezigheden weer doen. Sytske, bedankt voor wat je voor mij gedaan hebt. Het is geweldig dat ik weer zoveel kan.

Jannie, oktober 2016
Ruim anderhalf jaar heb ik slecht gelopen. Hurken en bukken was nauwelijks mogelijk. De fysiotherapeut constateerde beginnende heupslijtage  en na een aantal behandelingen mocht ik het verder zelf uitzoeken. Sytske, die ik al jaren ken en toevallig weer eens tegenkwam, adviseerde me om eens bij haar langs te komen. Ik kwam op de wachtlijst en na ruim drie maanden was het mijn beurt. Gelijk tijdens de eerste behandeling heeft ze mijn stuitje rechtgezet en was ik grotendeels van mijn klachten af. Tijdens de daaropvolgende consulten heeft ze geprobeerd mijn lijf en spieren weer in balans te brengen. Dit traject bestond uit 9 behandelingen, waarbij 2 behandelingen succesvol met behulp van dry needling gedaan werden door haar collega Dominique. Thuis kon ik aan de slag met simpele, maar doeltreffende, oefeningen met een tennisbal. Deze gele rakker is inmiddels een goede vriend geworden. Na 10 behandelingen heb ik mijn bewegingsvrijheid terug en daarvoor ben ik Sytske en haar team ontzettend dankbaar.

Lisette, oktober 2016
Mijn naam is Lisette, 18 jaar oud. Toen ik bij Sytske terecht kwam door klachten als niet langer kunnen lopen dan 15 minuten, niet kunnen rennen of paardrijden, was ik 17 jaar oud. Mijn klachten bestonden ook uit verschrikkelijke napijn in de onderrug, niet lang op de benen kunnen staan maar ook niet lang kunnen zitten of liggen. Kortom, geen leven voor een 17-jarige. Na 1 behandeling, die volledig pijnloos was, voelde ik me weer als nieuw! Ineens kon ik weer alles doen, en zonder pijn. Sytske heeft mij met de behandelingen echt mijn leven terug gegeven en ik zal haar eeuwig dankbaar blijven! Nogmaals bedankt voor alles, ik voel me top!

Liefs Lisette

H.S. september 2016
Ik ben al jarenlang rugpatiënt en ben hiervoor onder behandeling bij de chiropractor. Op advies van de verloskundige ben ik voor de bevalling van onze dochter in 2013 naar Sytske geweest. Tijdens de behandeling bleek dat mijn stuitje haaks stond en dat ik daardoor beperkte beweging had in mijn rug. Sytske heeft de stuit pijnloos weer rechtgezet. Na de behandeling verwachtte ik reactie, maar ik heb, op een beetje spierpijn na, geen pijn gevoeld. Mijn onderrug, die voorheen geregeld pijn deed en vastzat, heeft na de behandeling niet meer op slot gezeten. Echt heel bijzonder, want dat gebeurde voortdurend. Eind 2015 ben ik weer door Sytske behandeld omdat ik tijdens mijn tweede zwangerschap pijn had in mijn bekken. De behandelingen die ik van haar kreeg, zorgden ervoor dat ik vrijwel pijnloos mobiel kon blijven tot aan de bevalling. Echt een verademing! De bevalling ging vervolgens best zwaar, waardoor mijn bekken en onderrug instabiel waren en ik de pech had dat ik in de kraamweek vreselijk door mijn onderrug ben gegaan. Ik heb toen gelijk contact opgenomen met de praktijk en ik kon ook vrijwel meteen terecht. Mijn stuitje bleek tijdens de bevalling te zijn gedraaid, waardoor alle spieren onderin mijn rug en bekken ook verkeerd stonden. Sytske heeft mijn stuitje toen weer op zijn juiste plek gezet en dat voelde gelijk als een verademing! Ik heb daarna nog een aantal behandelingen gehad waarbij Sytske de spieren in mijn onderrug, bekken en benen heeft gemasseerd. Stap voor stap kon ik steeds meer en inmiddels ben ik voorzichtig begonnen met hardlopen. Onvoorstelbaar!! Sytske heel erg bedankt voor alles en vooral voor de bewegingsvrijheid die je me gegeven hebt!!

Joyce, september 2016
Wauw! Ruim een jaar na mijn laatste bevalling ben ik bij de dokter geweest omdat ik dacht een verzakking te hebben. Alles voelde zo raar na mijn 2e bevalling en het werd maar niet beter. Dus de schuld geven aan het ontzwangeren lukte niet langer. De dokter zag gelukkig al snel dat het in ieder geval geen verzakking zou zijn. Wel verwees ze mij door naar een bekkenfysiotherapeut, omdat 2 bevallingen natuurlijk niet niets is voor je lichaam. Toen ik belde voor een afspraak zou het wel iets langer duren voor ik terecht kon, maar dat geduld heb ik wel. En achteraf was het de wachttijd echt meer dan waard. Na een gesprek over mijn klachten kwam Sytske al snel met het vermoeden dat er iets zou zijn mijn staartbotje. Ze heeft deze vervolgens recht gezet.joyce-van-asperen

Achteraf gezien weet ik dat deze ruim 10 jaar scheef heeft gestaan door een val bij het sporten. Jaren heb ik met rugklachten hierdoor gelopen en door dit staartbotje heeft mijn dochter aardig wat problemen gehad tijdens haar geboorte, omdat dit botje gewoon in de weg zat. Hierdoor is mijn oudste dochter geboren met hulp van een tang , omdat ze geen hartslag meer leek te hebben. Tijdens de bevalling van mijn 2e dochter lukte het me niet om op mijn rug te liggen, terwijl de artsen dat wel graag wilden. Uiteindelijk ben ik toen bevallen op mijn linkerzij.

In 5 minuten behandelen 10 jaar klachten weg, wauw! Ik heb me in de weken erna alleen maar heel blij gevoeld. Natuurlijk had ik gewild dat dit eerder was gebeurd, zodat vooral mijn bevallingen iets soepeler waren verlopen, maar het heeft geen zin om naar het verleden te kijken. Ik kan weer normaal naar de toilet, ik kan weer zonder pijn intiem zijn met mijn man, ik kan weer normaal zitten en ik heb minder rugpijn. Op de momenten dat ik wel pijn voel kan ik met een simpele oefening deze pijn wegkrijgen. De tennisbal is waarschijnlijk voor meer mensen inmiddels een belangrijk object geworden. Elke dag 5 minuten even een tennisbal tussen de muur en je billen en je voelt je stukken beter. Mijn 2 gezonde en prachtige dochters doen graag mee als ik sta te “masseren”. 

Zo’n klein vervelend “nutteloos” botje, zo’n grote invloed op je hele lichaam. Die van mij staat in ieder geval weer recht en ik ga een stuk vrolijker door het leven hierdoor.

Mariette, september 2016
Mijn naam is Mariette van der Hooft is ben 36 jaar moeder van 2 dochters en getrouwd.
In 2014 kreeg ik de diagnose MS. Ik heb 2 zware schubs gehad in mijn ruggenmerg en hersenen. Ik ben heel slecht geweest. In september 2015 kwam ik bij Sytske Lohof- Venema terecht. Ik ken haar positieve verhalen uit haar praktijk al heel wat jaren. Maar helaas was ik nu zelf aan de beurt. Op het moment dat ik bij Systke binnen stapte, had ik veel last van cognitieve klachten en mijn lopen ging heel moeilijk, lang staan lukte ook niet en plassen en ontlasting gingen moeizaam. Kortom ik zat helemaal vast.
Mijn doel wat ik toen had gesteld, was dat ik tenminste 30 minuten wilde kunnen staan. Ik wilde een voetbalwedstrijd kijken van mijn dochters en dan het liefst niet zittend op mijn stoeltje dat ik meenam onder mijn arm, maar zelfstandig staan. Systke heeft gekeken naar mijn stuitje, dat stond erg scheef. Ze heeft het tijdens diezelfde behandeling weer recht gezet. Het voelde voor mij of er een wereld voor mij open ging. Ik kon weer veel soepeler lopen, mijn hoofd werkte weer beter. Ik had veel last van cognitieve klachten. Ze legde voor de behandeling ook uit dat wanneer je stuitje scheef staat deze ook tegen je ruggenmerg aandrukt en die geeft dan niet alles goed door naar je hersenen. Mijn cognitieve klachten helmaal wegnemen kon ze niet, legde Sytske uit, maar een vooruitgang zou zeker merkbaar zijn. In mijn rechterhersenhelft zit een ontsteking en die drukt er tegen aan wat zorgt voor cognitieve klachten. Niet alles is weg maar na de behandeling is het zeker met 70% verminderd. De bilspieren er omheen hebben veel werk overgenomen de afgelopen tijd. Deze zaten daarom erg vast. Ze zijn ook goed losgemaakt. Mijn plassen en mijn ontlasting ging ook niet zoals het hoort. Door te trainen hoe je het beste bewust moet gaan zitten en de hele behandeling gaat het nu heel goed.
Mijn lopen, mijn huishoudelijke taken kan ik nu allemaal weer zelf en ik kan langer dan 30 minuten zelfstandig staan. Wie had dat nu gedacht? Ik kan daarom ook zeker voor MS patiënten Sytske Lohof – Venema van harte aanbevelen. De manier hoe Sytske kijkt naar jou als persoon en klachten vind ik zo professioneel. Haar plan wat ze opstelt past bij jou klachten. Mijn eigen behandelend neuroloog dr. Bollen in het WZA stond er ook versteld van wat er met mij was gebeurd.

Hartelijke groet,
Mariette van der Hooft – Drenth

Janneke, september 2016
Exact 4 jaar geleden rond deze tijd was daar het begin van een prachtig wonder in mijn buik. Ons 2e kindje. Helaas verliep deze zwangerschap anders dan gehoopt. Vanaf 13 weken zwangerschap kreeg ik lage rugklachten, met 17 weken kon ik al moeilijk lopen en schuifelde voetje voor voetje door het dagelijks leven. Veel pijn in banden, SI-gewricht en bekkenbodemspieren maakten dat ik met 23 weken zwangerschap helaas moest stoppen met werken. Inmiddels al weken onder behandeling van een geweldige therapeut ging het toch steeds moeizamer met lopen en zelfs zitten was erg pijnlijk en vermoeiend. Rond 28 weken zwangerschap hebben we besloten een bed in de woonkamer te zetten en een rolstoel en krukken te bestellen. Hierdoor kon ik comfortabeler liggen, en er toch gewoon bij zijn. En als we weg wilden kon ik tenminste even mee. Mijn wereldje werd weer iets groter. De therapeut kwam wekelijks aan huis en ik deed veel oefeningen met haar en zij masseerde mijn spieren etc. steeds los. Verder was zij ook mijn geestelijke ondersteuning in deze zware tijd. De worsteling op het gebied van leren loslaten, vertrouwen en overgeven was een harde les voor mij. Van nature ben ik namelijk erg zelfstandig en zeer energiek, even rust pakken en gewoon eens 5 minuten op een stoel zitten was niet voor mij weggelegd. Gelukkig was mijn therapeut iemand bij wie ik mijn vragen en zorgen kon neerleggen, en die mij hielp om keuzes te maken en om grenzen te leren stellen. En af en toe was ze even heel streng en hield mij een spiegel voor. Ik heb het als zeer waardevol ervaren om ook dit geestelijke aspect van een beperking te mogen delen met mijn therapeut.

Ik kon uiteindelijk alleen nog voor mijzelf zorgen. Ik liep in huis met krukken, de trap kwam ik vrijwel niet meer op. Of heel langzaam achteruit lopend. Opstapjes nam ik ook met veel moeite en balans zoekend achteruit, om vervolgens langzaam weer om te keren en verder te schuifelen. Buitenshuis rolde ik rond in mijn rolstoel. Het huishouden, de zorg voor ons zoontje van 2,5 jaar en alle verdere activiteiten werden overgenomen door mijn liefdevolle man, onze familie, vrienden, buren en mensen uit onze kerkelijke gemeente. Iedereen droeg zijn/haar steentje bij om ons gezinsleven draaiende te houden. Geweldig om zo’n netwerk om je heen te hebben. Maar ow wat moeilijk om anderen je huishouden te zien doen (vooral als je nesteldrang hebt….) en anderen op je zoontje te laten passen als je man weg is, omdat je het zelf niet kan. Dit zorgde voor veel frustratie en strijd binnen in mij, en maakte mij vaak verdrietig. Maar ik probeerde te genieten van de kleine dingen, zoals een avondje gourmetten met mijn man, of boekjes lezen met mijn zoontje op mijn bed.

Met 37 weken zwangerschap ben ik uiteindelijk ingeleid en is onze 2e zoon geboren. Na de bevalling had ik heel veel pijn aan mijn SI gewricht en kon niet op mijn rug liggen. Door het vele bed liggen (al 3 maanden) deden mijn heupen ook erg veel pijn dus op mijn zij liggen kon ik ook maar kort. Kortom een heel geworstel. Maar ondanks dit alles genoot ik ontzettend van ons kleine mannetje en was ik positief gestemd. Ik had overal foefjes voor ontwikkeld en probeerde om mijn manier toch een beetje voor onze 2 jongens te zorgen. De kraamverzorgster moest er regelmatig om lachen, en verwonderde zich over alle trucjes die ik bedacht.

Al snel begon ik samen met mijn therapeut aan het herstelproces. Oefeningen om mijn spieren (die ik bijna niet meer had) op te bouwen. Ik weet nog heel goed de dag waarop we samen de tuin in gingen en ik aan haar arm op normale snelheid moest gaan lopen. Ik vond het heel eng. En ook mijn man vond het heel raar om te zien dat ik op normale snelheid (heel houterig liep) omdat dit al zo lang geleden was. Maar het voelde heerlijk en als een kleine overwinning, een stap in de goede richting.

Omdat mijn spieren nog zo zwak waren en ik ook veel last van mijn rug kreeg als ik rechtop zat, besloot ik om onder begeleiding van een fysiotherapeut te gaan sporten een maand voordat ik zou beginnen met werken. Ik hoopte dat een beetje spieropbouw mij zou helpen bij mijn werkopbouw. Dit bleek echter veel te veel en ik moest al snel afbouwen naar heel minimaal oefenen in de oefenzaal. Uiteindelijk kwam de dag dat ik weer aan het werk moest, 4 maand na de bevalling. Ik weet het nog goed, 1 oktober 2013. Ik ben verpleegkundige, maar startte achter het bureau voor een paar uurtjes. Ik vond het al een hele wereldreis om de kinderen bij de oppas te krijgen en op mijn werk te komen. En wat was de wereld om mij heen ongelofelijk snel! Alles leek zo’n eind lopen en kostte veel inspanning, maar ja het leven ging door en ik zou toch weer mee moeten. Ik hield het werk niet lang vol en ging ’s middags uitgeput een paar uur slapen om zo de avond nog door te kunnen komen.

In januari 2014 liep ik helemaal vast. Ik zat in een negatieve spiraal, het werk opbouwen lukte niet verder dan 5 uur op een dag, en dan was ik uitgeput. Thuis deed ik wat ik kon, maar het viel mij erg zwaar. En mijn geestelijke gesteldheid ging steeds harder achteruit. Het gevoel van falen, niet mee kunnen doen aan deze ‘snelle’ maatschappij en op alle fronten steeds tekort schieten maakten mij somber, verdrietig en zorgden voor veel frustratie en strijd. Achteraf gezien probeerde ik continu op het toppen van mijn kunnen te functioneren en stond in de overlevingsstand. Ik had nergens ruimte, tijd en rust om aan mijzelf en herstel te werken. Een les die ik later gelukkig leerde.

Ik trok aan de bel bij de bedrijfsarts en samen hebben we besloten om mij aan te melden voor een pijnrevalidatie traject in Beatrixoord. Gelukkig er was hulp onderweg, het lichtpuntje om mij aan op te trekken, ik hoefde niet zelf door te worstelen, maar er zou een team aan professionals zijn die mij zouden begeleiden op alle fronten. Na allerlei medische onderzoeken kon ik in mei 2014 starten met het revalidatie traject. Wat heb ik daar veel geleerd. Met name de balans in rust en activiteit terug vinden, mij leren richten op succes ervaringen en dingen die ik belangrijk en leuk vond bovenaan mijn to-do lijstje zetten. Dit betekende eerst inleveren, een stap terug in werk uren, afspraken af zeggen en bewust keuzes maken waar ik aan mee zou doen. Maar langzaam aan had ik hierdoor weer rust en ruimte om te genieten en soms had ik zelfs energie over.

We kwamen er ook achter dat ik veel last van bewegingsangst had. Omdat ik zoveel pijn heb gehad, en nog had was ik bang om te bewegen en de pijn te verergeren. Verder leefde ik continu met de vraag wordt ik wel weer de oude, en zou ik wel weer alles kunnen straks. Een onzekere toekomst, waar niemand antwoord op had.

In september 2014 rondde ik het traject af. In de laatste week heb ik veel nagedacht over hoe nu verder met mijn werk, want ik heb fysiek zwaar werk en kon nog steeds maar een paar uur per dag werken (inmiddels wel in de zorg). Ik weet nog goed dat ik op een dag voor mijzelf het wilsbesluit heb genomen dat dit beroep wel was wat ik wilde. Hier had ik toch voor geleerd! En zo jong al afgekeurd worden en ander werk zoeken was niet wat ik wilde. Dus ik besloot ervoor te gaan. Ik maakte een opbouwschema tot aan het nieuwe jaar, en stelde mijzelf het doel om dan weer volledig 2 dagen te kunnen werken. Ik wilde dit doorzetten ondanks pijn of mindere dagen/weken. En door soms net even een klein stapje over mijn grens heen te gaan kwam ik wel steeds een stapje verder en ervaarde ik ook dat ik soms dingen wel aan kon waarvan ik dacht dat het mij toch niet zou lukken.

Deze laatste zin heeft wel zo vaak door mijn hoofd gespookt. Ik kan dat vast niet, of ik krijg daar vast last van, of de pijn wordt daar vast erger van…maar ik wilde door dus gedachten opzij en ervoor gaan!

In november 2014 had ik het sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut goed onder de knie, en ik kreeg het advies om een sport te zoeken die ik mijn leven lang vol zou kunnen houden. Dit om mijn lijf sterk te maken en te houden, en de bekkeninstabiliteit op te kunnen vangen. Via mijn vriendin kwam ik terecht bij Ipersist (toen nog samen afvallen). Een sport waarbij je allerlei bootcamp activiteiten in de gymzaal doet. Elke oefening duurt ongeveer een minuut en dan ga je door naar de volgende oefening. Voor elke oefening had onze instructrice wel een alternatief, en er waren veel vrouwen met beperkingen daar. Ik voelde mij er meteen thuis en ondanks dat ik het heel spannend vond om mijn lijf op deze manier te belasten had ik er heel veel plezier aan. Ik merkte heel langzaamaan wat ik wel en niet kon en waar mijn grenzen lagen. Met vallen en opstaan, goede en minder goede dagen kon ik over het algemeen toch zeggen dat ik mijn angst voor bewegen steeds meer kwijt begon te raken, en er lol in had. Ik kreeg meer energie en mijn spieren werden in rap tempo aangemaakt en sterker (dit zag ik ook terug in metingen! 2 Kilo spieren erbij in 2 weken.) In plaats van kijken naar wat ik NIET meer kon leefde ik nu van succes ervaring naar succes ervaring en was ik blij met alles wat WEL lukte.

1 januari 2015 was ik officieel uit de ziektewet, wat een overwinning! Ik had mijn doel bereikt! Met een aanpassing in mijn werkuren/dagen en afspraken over werkverdeling ging het goed. Toch hield ik elke dag pijn aan mijn SI- gewricht, en bukken bleef een pijnlijk probleem. Mijn vriendin liep toentertijd bij een gespecialiseerde bekkentherapeut Sietske. Ik hoorde van haar veel positieve verhalen, maar ik stelde het steeds maar uit om heen te gaan. Ik had een geweldige therapeut, deed al aan revalidatie, was toch druk aan het sporten en ga zo maar door. Uiteindelijk in april 2015 toch de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij Sytske. Onder het mom baat het niet, schaadt het niet, alle verbetering is nog welkom, ging ik heen.

Al gauw kwam Sytske tot de conclusie dat mijn stuitje scheef stond. Na deze recht gezet te hebben bleek dat mijn spierspanning in mijn billen erg hoog was waardoor ik helemaal niet voelde en wist wat het is om ontspannen te zijn. Dus naar Dominique voor dry needling, helaas schoot bij de 1e behandeling mijn hele rug in de kramp, ik lag een week plat en was voor mijn gevoel terug bij af. Achteraf was mijn lijf nog zo stijf en stram dat het niet wist wat hem overkwam. Ook had ik erg veel pijn aan mijn stuit na het rechtzetten, een pijn die ik eerder niet had. Moedeloos en verdrietig dacht ik dat dit niet voor mij was weggelegd. Ik zou wel een geval apart zijn bij wie het niet werkt. Maar Dominique en Sytske gaven niet op. Afwisselend tussen hen beide ging Sytske aan de slag met mijn stuit, na meerdere keren rechtzetten en zelfs draaien voelde ik eindelijk verbetering. Dominique ging aan de slag met mijn spierspanning in mij billen en rug, en ook dit werd stukken beter. Ik leerde om zelf met behulp van een tennisbal bepaalde spieren te behandelen en te ontspannen. En ik begon ook te voelen of spieren ontspannen of gespannen waren. Iets wat in het begin erg pijnlijk was omdat ik dat vroeger gewoon niet voelde en nu wel. Maar daarnaast leerde ik dus ook om te ontspannen. Wat een verademing voor mijn lijf! En regelmatig een dag zonder pijn was iets waar ik al niet meer op had gehoopt, maar wat toch waarheid werd.

Eind 2015 kon ik eindelijk zeggen dat ik de balans in mijn/ons leven had terug gevonden. Terugkijkend een lang en zwaar proces, maar wat ik niet had willen missen. Zoveel geleerd! Leren loslaten en vertrouwen, waardoor mijn geloof in God meer betekenis heeft gekregen. Mijn relatie met Rik is verstevigd. Mijn steun en toeverlaat in deze periode, die ontzettend veel heeft moeten verduren van mij, veel heeft moeten inleveren, en ontzettend veel heeft gedaan. En dan ons zoontje…elke keer als ik dat prachtige kereltje zie dan besef ik steeds weer waar ik het voor gedaan heb, hij is het meer dan waard!

En dan breekt 2016 aan. Stiekem durven dromen samen over een 3e kindje, maar eigenlijk niet meer durven. Wat is verstandig, hoe zou het gaan.. toch maar eens aan Sytske vragen. Bij de gedachte aan een zwangerschap werd ik al nerveus, maar ik wilde toch weten of het er misschien nog in zou zitten in de toekomst. Ik vergeet nooit meer dat Sytske zei: ‘Kom we brengen het bij de Heer, want Hij weet wat goed is voor jou/jullie’. Ze bad met mij, en gaf mij een prachtige tekst mee: ‘Als achterom kijken je pijn doet, en vooruit blikken je bang maakt, kijk dan omhoog en Ik zal er zijn’. Wat een waarheid! Sytske gaf aan dat ze niet verwachtte dat het weer zo erg zou worden, aangezien mijn stuit nu rechtstond en ik een enorme rugzak vol ervaring had, verder sportte ik veel en was mijn lijf sterker dan ooit. Dit had ik nodig, en nu maar loslaten, we zien wel!

En ja hoor, geheel onverwacht kwamen we er eind februari 2016 achter dat ik zwanger was van ons 3e wondertje. Wat is God goed, zelf hadden we deze keus nog niet durven maken, en misschien wel nooit gemaakt, maar Hij besloot anders.

En tja dan komen de vragen, hoe zal het dit keer gaan…
Het mooie is dat ik vanaf de dag dat ik wist dat ik zwanger was de rust en het vertrouwen had dat alles wel goed zou komen. God was immers bij mij en ging met ons mee. Ik had inmiddels een heel sterk lichaam omdat ik ontzettend veel had gesport. Mijn balans in rust en activiteit was optimaal door veel therapie en revalidatie en boven alles was mijn mind set positief! Waarom 9 maanden druk maken, terwijl dat misschien voor niks zal zijn… ik ga ervoor!
Nu bijna 9 maand later, of moet ik zeggen exact 4 jaar later…. kan ik terug kijken op een geweldige zwangerschap. Één grote overwinnig, de klapper waarmee ik alles kan afsluiten en achter mij kan laten voor eens en voor altijd! Tot 23 weken zwangerschap gesport. Tot aan mijn verlof volledig gewerkt zonder een ziektedag of iets dergelijks. Ondertussen nog een opleiding gedaan, die ik komende maand afrond.
Ik voel me fit en energiek, mijn man vraagt zich regelmatig af waar ik al die energie vandaan haal en hoe het kan dat ik nog zo hard loop, en menig persoon met hem denk ik. Dominique en Sytske zien mij zelfs tijdens mijn zwangerschap nog vooruitgaan. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor al deze zegeningen en voel me gedragen door alle steun en liefde van de mensen om mij heen, maar bovenal dankbaar naar boven dat we nog 1x dit wonder mogen mee maken en dat Hij ons daarin geleid heeft!

En dan eind oktober hopelijk de kroon op deze mooie periode in onze armen mogen nemen. Ons kleine wondertje!

Sandy, september 2016
Hevige stuit en bekkenpijn gehad de afgelopen acht jaar. Dankzij de behandeling heb ik weer dingen kunnen doen die ik al jaren niet heb kunnen doen. Ze heeft mijn stuitje recht gezet (wat echt pijnloos is). Vreemde ervaring. Ineens weer warme voeten, geen zere benen meer. Daarnaast oefeningen gekregen om bekkenpijn te verlichten. Nu 5 maanden verder (5 keer behandeld). Ik kan iedereen deze therapeut aanbevelen.

Mart, september 2016
Toen ik zwanger was van onze dochter (8 jaar geleden) kreeg ik al snel veel last van mijn bekken. Ik kwam hierdoor al met 28 weken in de ziektewet terecht. De bevalling was moeilijk en uiteindelijk werd mijn dochter via een keizersnede geboren. Na de bevalling leek het beter te gaan. Vijf jaar later werd ik gastouder en moest daardoor veel meer tillen. Toen ging het weer mis. Een aantal keren ging ik flink door mijn rug en ik moest altijd opletten dat ik voorzichtig tilde. Stofzuigen was lastig. Ik kon dat niet lang achter elkaar doen. Elke keer als ik door mijn rug ging, ging ik naar een fysiotherapeut om mijn rug weer te laten masseren. Na een aantal behandelingen ging het dan weer beter en kon ik weer verder. Tot ik weer door mijn rug ging. Eind 2015 zei een vriendin van mij tegen mij: zo kun je niet verder. Waarom maak je geen afspraak met Sytske? Dat was een goede tip! Sytske ontdekte dat mijn staartbotje scheef stond. Dit was waarschijnlijk dertig jaar geleden al gebeurd toen ik als kind hard ben gevallen. Al die tijd zaten de spieren in mijn onderrug helemaal scheef door de verkeerde stand van mijn staartbotje. Ook stond ik als ik rechtop stond met mijn rechtervoet naar buiten om mijn evenwicht goed te kunnen houden. Daar was ik me niet van bewust, maar Sytske viel dat meteen op. Sytske heeft pijnloos mijn staartbotje weer rechtgezet. Direct was aan een aantal bewegingen te zien dat ik makkelijker bewoog. Als ik rechtop stond wees mijn rechtervoet ook niet meer naar buiten tot onze verbazing.
Nu zijn we vier behandelingen verder. Dankzij oefeningen die ik van Sytske leerde zijn mijn spieren langzaam losser en soepeler geworden. Ik beweeg zonder pijn en kan in één keer de benedenverdieping van ons huis stofzuigen én dweilen zonder last van mijn rug te hebben. Tillen levert ook geen problemen meer op. Dankzij de kundige behandeling van Sytske hoef ik nu niet bang meer te zijn dat ik door mijn rug zal gaan! Sytske luistert goed naar je, ze is echt in je geïnteresseerd en ze is een erg goede fysiotherapeut. Sytske, dank je wel voor je hulp! Het is heerlijk om weer vrij te kunnen bewegen!

Ellen, juni 2016
Toen ik bijna 36 weken zwanger was, schoot het me door domme pech in mijn rug (in mijn linker SI-gewricht). Ik zou bijna met zwangerschapsverlof gaan en heb de laatste werkdagen nog netjes afgemaakt. Ik keek enorm uit naar mijn verlof en had allerlei leuke uitjes in de planning met mijn oudste dochter want ik voelde me lichamelijk nog hartstikke fit. Eenmaal thuis voor mijn verlof had ik zoveel pijn dat ik vrijwel alleen nog maar kon zitten en liggen op de bank. Na een week van enorme klachten die alleen maar erger werden, kreeg ik via mijn verloskundige de naam van Sytske getipt. Ik heb naar de praktijk gebeld en kon direct de volgende dag langskomen. Al snel bleek dat mijn stuitje scheef stond en pijnloos werd deze weer rechtgezet. Na de eerste behandeling voelde ik gelijk verlichting maar helaas was dit van korte duur want een paar dagen later waren de klachten weer een stuk erger. Opnieuw kon ik gelijk terecht voor een extra consult nadat ik telefonisch mijn verhaal had gedaan. Tijdens de tweede behandeling bleek dat mijn spieren en peesaanhechtingen zo geïrriteerd waren door de tijdelijke scheefstaand van mijn stuitje dat dat een gigantische spierpijn veroorzaakte waardoor ik haast niet kon lopen. Sytske heeft allerlei massage oefeningen toegepast en ik kreeg een paar simpele oefeningen/tips voor mee naar huis. Hierna ging het elke dag beter en na een week kon ik weer aardig goed lopen waardoor ik alsnog met heel veel plezier van mijn verlof kon gaan genieten en op het eind zelfs pijnvrij was. Ook na de bevalling had ik totaal geen klachten. Op advies van Sytske heb ik na de bevalling nog een ‘controle consult’ gehad om te kijken of mijn staartbotje recht was blijven staan en hiermee te voorkomen dat ik opnieuw met klachten rond zou lopen. Gelukkig bleek alles goed en loop ik volledig klachtenvrij rond en begin ik binnenkort weer aan mijn hobby: hardlopen.
Ik ben ontzettend blij met de behandelingen van Sytske want hierdoor heb ik toch nog volop kunnen genieten van mijn zwangerschapsverlof en heb ik alle voorgenomen plannen nog kunnen uitvoeren. Heel erg bedankt Sytske!

Jan, mei 2016
In  1975 ben ik van een paard gevallen. Destijds heb ik weinig klachten daarvan ondervonden. Maar na een x-aantal jaren begonnen de rugklachten en had ik moeite met lang zitten. Fietsen lukte niet meer. De laatst jaren was zitten voor mij een crime. Ik had een speciaal kussen aangeschaft dat ik zelfs meenam als ik op visite ging. Bij vele doktoren, waaronder ostheopaat, acupunctuur, fysiotherapie, neuroloog enz. ben ik geweest. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik hiermee maar moest leren leven, want er was niets aan te doen. Bij toeval kwam een vriend van ons in gesprek met Sytske haar man en vertelde dat Sytske mij wel wilde behandelen. En dat heeft ze gedaan. Na een goed gesprek en een behandeling was de pijn weg en kan ik weer zonder pijn zitten. Ik wist niet wat mij overkwam, een geschenk uit de hemel… Ook heeft ze mijn verkleefde ribben losgemaakt, hiermee was ik ook verschillende keren naar fysiotherapie geweest. Ongelofelijk, zij haalt de pijn na een paar behandelingen helemaal weg.

Dank je wel lieve Sytske!

Hielkje, mei 2016
Als kind van 11 ben ik op mijn stuitje van de trap ‘afgestuiterd’. Sindsdien kon ik niet lang op een stoel zitten, niet lang stil staan en was ik na het doen van simpele activiteiten, zoals stofzuigen, snel moe. Ik had er mee leren leven en beschouwde de pijn als normaal, maar in de zwangerschap kwam ik op aanraden van een andere fysiotherapeut bij bekkenfysiotherpiepraktijk “Overwinning” terecht. Na de eerste behandeling, waarbij mijn stuitje werd rechtgezet, merkte ik direct verschil. Ik liep veel soepeler! Nu, na een paar behandelingen gaan dingen zoals stofzuigen, stil staan en lang zitten me heel goed af! Ik heb geen pijn meer en ben Sytske heel dankbaar dat ze haar werk met zoveel liefde, deskundigheid en aandacht doet! Dank je wel!
Groetjes,

Ina, mei 2016
Via, via had ik gehoord dat Sytske Lohof staartbeentjes rechtzet. Ik had zelf het idee dat mijn staartbeentje scheef zat. Dat was inderdaad het geval. Ze heeft hem rechtgezet en mijn spieren behandeld die stijf waren in mijn lichaam. Oefeningen meegegeven en het resultaat is verbluffend. Ik viel altijd en ik loop nu weer zonder te vallen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel. Ik had altijd veel pijnklachten in de rug, schouderspieren en mijn kuit. Dat is nu eigenlijk niet meer zo. Ik kan veel beter functioneren en ben veel minder moe. En ik ben er heel blij mee.

Meerten, mei 2016
Ik kwam binnen met al meer dan 17 jaar lang pijn in mijn rug en nek. Bij verschillende fysiotherapeuten geweest, maar de pijn bleef in iets mindere mate aanwezig. Sinds Sytske is de pijn vrijwel weg! Sytske kwam tot de ontdekking dat mijn stuitje scheef stond en heeft deze rechtgezet, waarna ik vrijwel direct verbetering merkte.

 

A.S. mei 2016
Ik kwam als patiënt bij Sytske met al meer dan 30 jaar onbegrepen klachten van de linker bil. Dat betekende in de praktijk veel pijn bij zitten, van de fiets afstappen en deuren met een dranger openen. Door de zeer deskundige behandeling van Sytske middels de NIMOC ben ik na 5 behandelingen zo goed als klachtenvrij. Ik ben haar zeer dankbaar. Ik kan weer lang zitten, beter sporten en beter functioneren op mijn werk.

Mariska, mei 2016
Dochter: Tirsa, 5 jaar
Klacht: het ontzien van haar rechterbeen na een operatie
Eind november werd Tirsa geopereerd en daarna bleef ze drie dagen in bed liggen. Toen ze van bed afkwam, had ze direct weinig tot geen kracht in haar rechterbeen en daar hinkte ze dus ook mee of ze zakte door haar knie tijdens het lopen. Volgens de artsen kwam dit door het liggen en konden we het rustig twee weken aankijken. Na twee weken was de klacht nog hetzelfde en gingen we naar de huisart. Zij constateerde een geïrriteerde knieband. Dat zou vanzelf overgaan en weer mochten we het twee weken aankijken… Na twee weken stonden we opnieuw bij de huisarts. Zonder schoen liep Tirsa daar ineens een stukje gewoon dus werd het aan haar schoenen geweten. Ik was het hier niet mee eens maar wist ook niet wat er wel moest gebeuren. Ik ben zelf onder behandeling bij Sytske en had Tirsa bij me tijdens een van mijn afspraken. Ik vertelde Sytske de situatie en zij bood aan om even naar haar te kijken. Direct constateerde zij dat Tirsa scheef stond als gevolg van een scheefstaand staartbotje. Ze heeft dit rechtgezet en tot mijn grote verbazing ging Tirsa rennend de praktijk uit!! Ze heeft haar nog twee keer behandeld omdat de spieren in al die weken waren gaan verkrampen en vastzitten… Nu rent Tirsa weer vrolijk rond en heeft ze nergens meer last van. Wat zijn wij blij en dankbaar voor de vakkundigheid en bereidheid van Sytske!!

 

Marleen, maart 2016
Met 31 weken zwangerschap kreeg ik bekkenklachten. Heel veel pijn in mijn onderbuik, schaamstreek en met uitstraling naar bovenbenen. Deze klachten belemmerden mij dusdanig dat ik mijn werk als docent niet goed kon uitvoeren. Ik voelde me ellendig. Via de zwangerschapscursus het advies gekregen om contact op te nemen met Sytske, de expert op het gebied van bekkenklachten tijdens de zwangerschap. Gelukkig kon ik binnen 3 dagen bij haar terecht. Na onderzoek bleek dat mijn stuitje scheef stond. Ze heeft me behandeld volgens de NIMOC methode. Het resultaat is wonderbaarlijk! Ik liep meteen na de behandeling pijnvrij het gebouw uit! Van te voren had ik niet durven dromen dat ik de laatste weken op school pijnvrij les zou kunnen geven. Gelukkig is dit wel zo! Ik kan het iedereen aanraden om met bekkenklachten volgens de NIMOC methode behandeld te worden, want het resultaat is overweldigend!

Mariska, februari 2016
Al jaren had ik last van mijn onderrug. Diverse keren naar de huisarts geweest waar ik telkens van terugkwam met de boodschap dat mijn SI gewricht vast zat. Ik moest maar oefeningen doen en kreeg tijdelijk Diclofenac mee tegen de pijn. Wat een ellende: ik was veranderd in een chagrijnige moeder die maar weinig meer met haar kinderen kon ondernemen. Ik werd boos op ze als ze weer eens iets lieten slingeren op de grond. Puur omdat het te pijnlijk voor mij was om het op te pakken. Ik voelde me een oude vrouw, echter ik ben pas 32. Ook in mijn werk werd het steeds erger. Ik moest vaak staan en veel lopen. Dit was een ramp. Ik moest om de 5 minuten gaan zitten anders hield ik het niet meer vol. Tijdens het maken van het avondeten ging ik er steevast bij zitten want bij het aanrecht staan, ging niet meer. Als ik de oefeningen wilde gaan doen die ik voorgeschreven kreeg, werd het alleen maar erger met als resultaat dat ik ze dan ook maar niet meer deed. Sporten was er niet bij en als ik ’s avonds op de bank ging hangen, kwam er ook die zeurende pijn weer. Kortom mijn leven werd erdoor bepaald. Alles had ik al geprobeerd. Veelvuldige bezoekjes aan de chiropractor hielpen ook niets; ja even maar de pijn kwam na een week of 3 alweer terug.

Toen ik op een avond een feestje had met collega’s was het weer mis. Op een gegeven moment werden de stoelenweggezet. Er moest plaats worden gemaakt voor de dansvloer. Nou, ik kon mijn jas alvast pakken, dacht ik, want zo lang hield ik dat niet vol. Een collega hoorde mijn geklaag en vertelde me over Sytske. Ik zei: “Dat is toch niets voor mij? Ik heb last van mijn rug en niet van mijn stuit?” Bovendien had ik niet echt pijn als ik ging zitten. Integendeel, dit bracht juist verlichting. Maar ze drong erop aan en ik besloot toch maar eens naar de website te kijken. Ik kon me totaal niet vinden in de symptomen die er beschreven stonden bij een scheef staand stuitje maar ik dacht : “Ach, baat het niet, schaadt het niet.” Alle hulp is welkom dus ik meldde mij aan en nam de 3,5 maanden wachttijd voor lief. Na een intake gesprek en wat testjes ging Sytske kijken/voelen of mijn stuitje scheef stond. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Met een pijnloze beweging, waarvan je denkt: “Is dit het?”, was het klaar. Vanaf die tijd ging er weer een wereld voor mij open waar ik al jaren niet meer geweest was. Ik kon gewoon weer langere tijd staan. Ik stond niet meer steunend en kreunend op uit bed. Ik kon mijn sokken weer aankrijgen…

Weken zijn nu voorbij en van een dagelijkse pijnscore van 8 tot 9 zit ik nu op 2 tot 3. Mijn spieren hebben lange tijd verkeerd gestaan en hebben nog heel wat tijd nodig om te wennen maar ik heb mijn leven weer terug. Niet meer chagrijnig zijn omdat je pijn hebt. Gewoon sporten zonder problemen en, het allerbelangrijkste: ik voel me geen oude vrouw meer.

Sytske bedankt, je hebt mijn leven weer kleur gegeven.

Groetjes Mariska

Jolanda, januari 2016
Na je behandeling van vanavond voel ik me een heel stuk beter en heb de rest van de avond bijna helemaal zittend doorgebracht, heerlijk. Ik heb op Zorgkaart Nederland een waardering geplaatst maar wist niet precies waar het onder viel qua aandoening. Verder heb ik ook een reactie naar Menzis gestuurd op hun Facebookpagina om deze therapie onder de aandacht te brengen zodat er meer mensen geïnformeerd worden over deze stuitbehandeling en het dus meer bekendheid krijgt. Ik ben enorm blij en mocht ik op een andere manier nog iets kunnen betekenen om deze behandelmethode onder de aandacht te brengen, dan zal ik dat met alle liefde doen. Laat het maar weten. Je hebt van mij een dikke 10 als waardering gekregen. Nogmaal ontzettend bedankt en een heeeeeeele dikke knuffel.

Jorian, januari 2016
Twee weken voor de bevalling van mijn tweede kindje zijn de klachten rondom mijn stuitje begonnen. Dit uitte zich in pijn bij zitten en zeker ook bij opstaan na zitten, en ook fietsen was erg pijnlijk. Na de bevalling bleef deze pijn aanwezig en via de trainster van mijn ‘ Zwanger & FIt’ groep, tevens fysiotherapeute, begreep ik dat mogelijk mijn stuitje scheef stond, aangezien de klachten nog zo lang na de bevalling bleven. Via haar ben ik bij Sytske Lohof terecht gekomen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Sytske heeft bij de eerste behandeling mijn stuitje rechtgezet (pijnloos) en het verschil voor/direct na is opmerkelijk. Bewegingen gaan veel soepeler, het zitten gaat veel gemakkelijker, en fietsen werd minder pijnlijk. Nu na twee behandelingen en dagelijkse oefeningen thuis ben ik vrijwel pijnvrij. Heel bijzonder dat een dergelijk eenvoudige (tenminste lijkend) oplossing zo’n groot resultaat heeft. Geweldig!
Groet, Jorian

Mariska, januari 2016
Tijdens mijn zwangerschap kon ik al snel niet meer ver en pijnvrij lopen. Het stukje van de auto naar de klas om mijn dochters weg te brengen, legde ik steeds langzamer en moeizamer af. Totdat ik via een fysiotherapeut te horen kreeg over Praktijk Overwinning. Ze hebben daar direct tijd voor me gemaakt aangezien ik al ver in mijn zwangerschap was en niet kon wachten. Mijn stuitje is tijdens de eerste behandeling recht gezet en ik merkte thuis vrij snel verschil. Ik kon weer verder lopen en het deed me helemaal geen pijn meer. Ik liep weer soepel over het schoolplein. Mijn zus vertelde dat haar dochter (op dezelfde school) zich afvroeg wat er met me gebeurd was. Eerst liep ik in haar ogen als een oude oma over het schoolplein en nu zag ze me weer soepeltjes lopen. Dat nichtje wist niet dat ik bij Praktijk Overwinning was geweest maar merkte dus ook het verschil op. 

Na de bevalling ben ik weer geweest. Ik had al zo’n vermoeden dat tijdens de bevalling mijn stuitje weer scheef was gaan staan. Dat was dus ook het geval en ik ben gelijk weer geholpen aan m’n stuitje. Nu heb ik geen klachten meer.

W. november 2015
Het begon 18 jaar geleden nadat onze zoon werd geboren. Iedere keer bij het niezen, hoesten enz. een beetje urineverlies. Ik dacht: “Ik moet goed mijn bekkenbedemspieren oefenen zoals was aangegeven tijden de zwangerschapsgymnastiek.” Maar de problemen bleven en dit is jaren zo doorgegaan.
Op een gegeven moment kreeg ik pijn in de billen, nadat ik ben gaan hardlopen. Tijdens het hardlopen verloor ik ook scheutjes urine. Allemaal heel erg vervelend. De pijn werd zo erg dat ik besloot om te stoppen met hardlopen. Ik naar de fysiotherapeut. Deze hielp me er even vanaf maar na een tijdje begon het weer zo erg dat ik niet eens in één keer de kamer kon stofzuigen. Ik kreeg verzuring in de bilspieren. Ik heb geprobeerd of Zumba misschien iets was maar helaas was het niet vol te houden met zo’n verschrikkelijke pijn.Toen kreeg ik hielspoor. Ik heb van alles geprobeerd: zooltje, rollen over een bal, verschillende fysiotherapeuten, shockwave maar het ging niet over. We kwamen erachter dat er van alles aan de hand was met mijn enkel, voet, in mijn scheenbeen en kuit. Hiervoor ben ik behandeld met dry needling en dat gaat nu iets beter.
De klachten van mijn urineverlies bleven en ik kreeg er andere problemen bij op het intieme vlak: ook daarbij had ik urineverlies; ik schaamde me kapot. Teneinde raad besloot ik mijn gêne opzij te zetten en de huisarts te bellen. De assistente wees mij op Praktijk “Overwinning”. Dezelfde middag ben ik op de wachtlijst gezet. Ik vond allemaal best spannend. Het speelde natuurlijk ook mee dat ik mij helemaal bloot moest geven over een onderwerp waar je niet graag over praat.

Ik ging met knikkende knieën naar de praktijk maar ik had me druk gemaakt om niets want ik werd ontzettend hartelijk ontvangen door Sytske. Ze was zo lief en het voelde zo vertrouwd dat ik gelijk mijn zenuwen kwijt was. Sytske hoorde mijn verhaal aan en stelde allerlei vragen waarvan ik dacht, “Hè, hoe kan zij dat allemaal weten?” Het kwam mij zo bekend voor, verbazingwekkend. Het was een heel fijn gesprek en ze stelde mij zo op mijn gemak. Ze noemde alles gewoon bij naam waardoor het praten heel makkelijk ging. Wel had ik het emotioneel moeilijk maar daar was ze op voorbereid met tissues. Ook bleek dat het niet normaal was dat ik één keer in de week of twee weken ontlasting had. Ik kreeg oefeningen mee naar huis en daar ging ik braaf mee aan de slag.

De volgende afspraak die ik met Sytske had, deed mij weer in verbazing vallen. Het bleek dat mijn stuitje helemaal scheef stond. Met een pijnloze behandeling had ze hem zo weer op de plek. Ik merkte gelijk al verschil. Ik kreeg weer oefeningen mee. Ik ben nu al een aantal keren bij Sytske geweest en elke keer laat ze me verbazen. De klachten in mijn billen komen van de scheefstand van mijn stuitje. De spieren waren aan één kant opgerekt en dat gaan ze natuurlijk niet jaren volhouden. Ook mijn benen, kuiten en liezen, alles had ermee te maken. Alles was in onbalans en daar komt waarschijnlijk ook de hielspoor door, aangezien alles aan de rechter kant pijn deed. Ze behandelt me één keer in de twee weken en steeds gaat het beter. Ik doe braaf mijn oefeningen.

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij en dankbaar ik ben. Ik heb nu heel weinig urineverlies meer, mijn ontlasting is stukken beter geworden (drie keer per week), verzuring in mijn bilspieren heb ik niet meer, ik verneem het nog wel maar daar heb ik oefeningen voor, en ook het intiem zijn is opgelost. Echt, Sytske kan ik aanraden voor iedereen. Ze is zo lief en hartelijk, net of je haar al jaren kent. Ze weet zoveel op het gebied van het bekken en ze is zo kundig. Ik ben blij dat ze op mijn pad kwam, ook al is het na 18 jaar van ellende, het motto is: beter laat dan nooit. Ik ben er heel erg van opgeknapt en zeker van het feit dat het niet tussen mijn oren zat maar dat er zeker wel een oplossing was waar ik nooit op had gerekend.

Lieve Sytske, bedankt.

T. Dijkstra, november 2015
Op een zaterdag kwam ik Sytske tegen en ik vertelde haar over het feit dat ongeveer 3 jaar geleden mijn baarmoeder verwijderd is en over de klachten die ik op dat moment nog ondervond. In maart van dit jaar heb ik nog een operatie gehad. Toen zijn de inwendige en uitwendige aambeien verwijderd. Ik dacht dat mijn stoelgang door al deze operaties ernstig verstoord was. Sytske zei: “Kom maar eens langs in de praktijk.” Mijn reactie was: “Eigenlijk hoeft dat niet want ik accepteer alles zoals het nu is.” Ik was al lang blij dat ik zoveel verbetering zag maar Sytske hield vol en zei dat ik wel even moest komen. Ik besloot dat ik het altijd kon proberen.

Na onze zomervakantie was het zover; ook wel weer spannend want wat ging Sytske doen? Ik kreeg allerlei onderzoekjes en daarna heeft ze het stuitje recht gezet. er was meteen al een verschil te zien. Ik liep anders en ik had spierpijn in mijn onderbenen, apart gevoel. De volgende dag was de pijn weer weg. Ik gebruikte elke dag zakjes van de dokter om de stoelgang op gang te brengen en hier wilde ik graag vanaf komen. Na 3 weken moest ik weer naar Sytske. Ik vertelde haar de verandering maar dat ik toch nog aan die zakjes vast zat. Ze heeft weer naar het stuitje gekeken en ook alles erom heen gemanipuleerd en los gemaakt.

Een aantal dagen daarna kwam ik erachter dat ik een zakje was vergeten in te nemen en dat was niet best. Ik schrok ervan. Maar toch ging het goed met de stoelgang. Ik dacht: “Dit kan echt niet.” Ik ging hierover nadenken en bedacht dat ik niet zomaar een zakje vergeten was en besloot om de volgende dag weer geen zakje in te nemen; maar wel met de gedachte dat het dan weer helemaal mis zou zijn. Tot mijn grote verbazing had ik de volgende dag weer een normale stoelgang, terwijl ik mét zakjes om de dag stoelgang had. En zo is het doorgegaan: iedere dag zonder zakjes en toch een normale stoelgang. Ik wilde dit van tevoren niet geloven maar nu weet ik dat door de behandeling van Sytske een groot wonder heeft plaats gevonden! 

Sytske bedankt, maar ook onze Hemelse Vader die door deze behandeling heen werkt!

Karin, oktober 2015
Gedurende de zwangerschap al aardig veel last van de stuit en rug gehad, maar een bezoekje aan een fysiotherapeut hielp niks. Ik moest op mijn houding letten etc. Na de bevalling had ik alleen maar meer last van mijn stuit. Langdurig zitten lukte niet en ook na een lange wandeling veel pijn in stuit en onderrug. Via via het emailadres gekregen van deze praktijk en gelijk gemaild voor informatie en een afspraak. Ik had er niet zoveel vertrouwen in omdat mijn vorige bezoekjes bij een fysiotherapeut niet echt succesvol waren, maar ik vond het proberen wel waard. De eerste afspraak werd gelijk duidelijk dat mijn stuit scheef stond. Na een pijnloze behandeling stond deze weer recht en merkte ik gelijk verschil. Na nog twee behandelingen lijkt alles weer als vanouds en voel ik me goed! Bedankt Sytske!

Groetjes Karin

S.K., september 2015
In 2012 beviel ik van ons eerste kindje. Na de bevalling hield ik een fissuur (een scheurtje in de anus) over. Dit werd behandeld met zakjes om de ontlasting soepel te houden en met crème. Over ging het fissuur niet maar de pijn tijdens de ontlasting en het zitten op een stoel was dragelijk. Toen ik in 2014 beviel van ons 2e kindje was het fissuur weer verder ingescheurd. Weer begonnen met zakjes en crème. Dit hielp onvoldoende. De pijn tijdens het zitten en de stoelgang werd steeds erger. Halverwege 2014 kreeg ik in het ziekenhuis zelfs botox-injecties in mijn anus om het fissuur te helpen ontspannen en de pijn te laten afnemen. Nadat het toen iets beter leek te gaan, mocht ik stoppen met alle medicatie. Na 1 dag was weer alles ingescheurd. Terug in het ziekenhuis kreeg ik van de chirurg te horen dat ik het maar moest accepteren, dat dit bij mij hoorde en niet meer over zou gaan. Daar zat ik dan, een jonge meid van 32 in de bloei van haar leven en dan horen dat ik het maar moest accepteren? Dat kon ik niet…. daarvoor vond ik mezelf nog veel te jong. Via Marcia van Chiropractie Borger kwam ik bij Sytske terecht. Ik weet nog goed dat ik huilend bij haar kwam en dat het ziekenhuis mij had opgegeven terwijl ik nog steeds veel pijn had tijdens de ontlasting en het zitten. Sytske hoorde mijn verhaal aan, pakte mij vast en zei: “Meid, ik ga je ervan af helpen. Het komt goed.” Ze heeft direct de eerste keer mijn stuit recht gezet. Nu, bijna 4 jaar na het begin van mijn fissuur, kan ik zeggen: het fissuur is weg. Mijn klachten zijn 100% verdwenen. 

Sytske, wat ben ik blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Ik hoop dat mijn verhaal ook terecht komt bij verloskundigen, chirurgen, huisartsen en andere specialisten. Er is dus wel degelijk iets te doen aan een fissuur i.p.v. maar blijven smeren met crème en zakjes innemen om de ontlasting soepel te houden. Lieve Sytske, je bent een topper met een groot hart voor je patiënten. Ook al moest ik een eind rijden om bij je te komen, ik ben dolblij dat ik dat heb gedaan. Bedankt voor alles!

Marijke, augustus 2015
Ik heb ongeveer vier jaar last gehad van hoofdpijn, pijn in mijn rug en nek waarbij de pijn doorstraalde naar de rest van mijn lichaam. Via een kennis kwam ik terecht bij een manueel therapeut, bij wie ik elke week los werd gemaakt en oefeningen mee kreeg. Dit was echter geen oplossing voor het probleem maar slechts een vorm van pijnbestrijding. De pijn bleef en daarom besloot ik om weer naar de huisarts te gaan, die me doorverwees naar een psychosomatisch fysiotherapeute. Daar een half jaar elke week geweest,, maar ook zonder resultaat. Weer naar de huisarts, weer doorverwezen. Deze keer naar Mensendiecktherapie. Ook daar heb ik een half jaar gelopen en er leek verbetering te zijn, maar dat viel uiteindelijk ook tegen. Dus weer naar de huisarts en omdat zij het ook niet meer wist, werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar heb ik heel wat bloedonderzoeken gehad, zijn er röntgenfoto’s gemaakt en ben ik door de MRI-scan geweest. Wederom allemaal zonder resultaat… Ze dachten dat het misschien fybromyalgie zou zijn, maar daar is niks aan te doen. De arts raadde me hypnotherapie of yoga aan, maar daar zat ik natuurlijk helemaal niet op te wachten. Ik wilde weten waar de pijn vandaan kwam en daar een oplossing voor. Ik was gestopt met sporten omdat dat voor te veel lichamelijke pijn zorgde. Omdat ik dat toch weer voorzichtig op wilde pakken, besloot ik om te gaan sporten bij de fysio. Dat leek ook een poos goed te gaan, maar was ook niet de oplossing voor mijn pijn. Op een gegeven moment vertelde mijn moeder dat ze met Sytske had gepraat en dat ik wel eens langs mocht komen bij haar in de praktijk. Ik had de patiëntenervaringen gelezen en ik durfde bijna niet te hopen dat ik ooit weer pijnvrij zou zijn. Ik wist überhaupt niet meer hoe dat was omdat ik langer dan vier jaar elke dag pijn heb gehad. Na de eerste behandeling bij Sytske voelde ik meteen dat er iets veranderd was. Ik kon verder strekken en het lopen was anders. Ik was overweldigd dat ik eindelijk, na zoveel bezoekjes, iets had gevonden dat ook daadwerkelijk hielp. Daarna heb ik nog wel veel last gehad van de behandeling omdat mijn lichaam moest wennen aan de nieuwe stand van mijn stuitje. Afgelopen weken ben ik op vakantie geweest en het bergwandelen ging pijnloos! Ik ben er nog niet helemaal maar ik heb heel veel hoop en ben al ontzettend blij met hoe het nu gaat. Lieve Sytske, bedankt voor je goede zorg en uitleg! (Je hebt nog een stukje taart van me tegoed.)

Liefs, Marijke

Kim, augustus 2015
Tijdens mijn zwangerschap kreeg ik al vrij snel last van mijn stuitje en later van mijn hele bekken. Ik ben naar de fysio geweest en heb oefeningen gekregen om zo min mogelijk pijn te hebben. Dit ging goed, maar ik was niet pijnvrij, helaas. Na de bevalling hoopte ik dat de pijn over zou zijn, maar helaas. Gelukkig werk ik via, via gewezen op jouw praktijk. 9 Weken na de bevalling heb ik toch maar contact met je opgenomen. Ik kon binnen een week terecht! Mijn stuitje is recht gezet en nu ben ik pijnvrij! Echt helemaal super en dat na 1 behandeling! Bedankt!

Groetjes Kim

Carmen, juli 2015
Na een zware bevalling bleven mijn klachten na enige tijd heftig aanwezig. Bekkeninstabiliteit en een pijnlijk stuitje.
Na het eerste consult bij Sytske voelde ik me zo veel beter! Ongelofelijk wat een verschil. Ik had gewoon geen pijn meer en ‘huppelde’ de praktijk uit. Na tijd kwamen de klachten toch weer wat terug in mindere mate. Na meerdere consulten/ oefeningen thuis voel ik me top! Gewoon geen pijn meer! Je bent een topper Sytske!

Groet, Carmen

Michel, juli 2015
Al 2 jaar onder behandeling bij Chiropractie Borger voor diverse zware rug- en nekklachten. Een zwaar behandelingstracject ondergaan met groot succes. Alle directe bedreigingen van hernia en de vele pijn heb ik achter mij kunnen laten. Het enige dat niet onder controle kon worden gebracht, was bekkeninstabiliteit met als gevolg veelvuldig pijn bij het zitten. Door Chiropractie Borger doorverwezen naar Praktijk “Overwinning” om dit te laten behandelen. En tot mijn grote verbazing was dit probleem in de eerste sessie al opgelost. Bijna niet te geloven maar waar. Gezamenlijk met nu beide behandelingen hoop ik op korte termijn van mijn laatste klachten te genezen. Ik heb zeer veel respect voor beide dames hoe zij mij hebben geholpen. Dank daarvoor.

Tim, april 2015
Op mijn twaalfde ben ik gevallen met voetballen. Daarna is de ellende begonnen. Veel last gehad van mijn stuitje, heupen, rug en schouders. Op mijn vierentwintigste had ik nog steeds vaak en veel pijn. Via een kennis ben ik bij Sytske terecht gekomen. Na de eerste behandeling heeft Sytske mijn stuitje recht gezet. Acht weken later ben ik, op mijn schouders na, pijn vrij. De behandelingen hebben mij erg goed geholpen.

Sytske, heel erg bedankt voor de fijne behandelingen!

Cobi, april 2015
Mijn naam is Cobi de Vries, ik ben geboren in 1951. Sinds 1987 heb ik last van mijn rug. Er werden foto´s en scans gemaakt, maar daarop was niets te zien of te vinden. Fysiotherapie, revalidatiearts, manuele therapie gehad, maar niets hielp. In januari 1992 ben ik voor het eerst naar een chiropractor geweest. En sinds die tijd ging ik elke twee maand daarheen. Vaak ´schoot´ het er heftig in en was ik elke week bij de chiropractor te vinden. De chiropractor kon me tijdelijk van de pijn afhelpen, maar ze begreep niet waarom de onderste wervels weer verschoven waardoor de pijn ontstond. En als de onderste wervels niet goed staan, heeft dat invloed op alle rugwervels.
In juni 2014 raadde zij mij aan om naar Sytske in Veendam te gaan. Ze vermoedde dat het staartbotje niet recht stond en dat die de oorzaak was van het steeds weer scheeftrekken van de onderste wervels. Dus een afspraak gemaakt met Sytske; zij constateerde dat het staartbotje inderdaad erg scheef stond en met een pijnloze behandeling stond-ie recht! Sytske vertelde dat dit de oorzaak kon zijn van de jarenlange rugklachten. Dit kon ik niet geloven!! Zoiets eenvoudigs en dat zou al mijn klachten wegnemen? Maar na vier maanden was ik nog niet weer bij de chiropractor geweest. Wel bij Sytske om te leren de spieren, die al die jaren verkeerd hadden gereageerd, te ontspannen. In oktober 2014 zou ik voor de laatste keer naar haar toegaan.
Helaas kwam er een kink in de kabel. Ik werd op de fiets aangereden door een uitparkerende automobiliste die mij over het hoofd zag. Een flinke smak op de straat, vijf ribben en een sleutelbeen gebroken. Maar naar later bleek, ook het staartbotje was weer scheef gaan staan! Dit merkte ik doordat de rugklachten weer in alle hevigheid terugkwamen, nadat de botbreuken waren geheeld.Toen in februari maar weer naar Sytske gegaan, zij heeft het stuitje weer rechtgezet en een behandeling van de chiropractor was weer nodig om de wervels die weer verschoven waren recht te zetten.
Nu is het april 2015. Donderdag (9/4) heb ik afscheid genomen van Sytske! De chiropractor wil me pas in juni weer zien voor controle. En ik? Ik ben dolgelukkig en intens dankbaar! Ik begrijp niet zo goed waarom een andere arts dit niet heeft kunnen constateren! Zoiets simpels, zo gemakkelijk op te lossen! Daar heb ik bijna 30 jaar onnodig veel pijn door geleden! Toen ik het aan de fysiotherapeut vertelde die ik nodig had voor de massage van mijn ribben en sleutelbeen, reageerde hij: Tja, daar wordt verschillend over gedacht… Met andere woorden: Hij geloofde het dus niet en wilde zich er ook niet in verdiepen!

Sytske en ook Marcia (de chiropractor) heel, heel hartelijk bedankt!

Agnes, april 2015
Na de bevalling van mijn zoon kon ik mijn benen niet goed meer optillen en had ik moeite met opstaan en zitten gaan. Mijn verloskundige verwees mij door naar Sytske. Toen ik voor de eerste keer bij Sytske kwam, zag ze al heel snel dat mijn stuitje scheef stond. Ze heeft hem gelijk recht gezet en ik liep al een stuk makkelijker de praktijk uit. Sytske vertelde mij dat een stuitje eigenlijk niet zomaar uit het niets scheef kan gaan staan. Helaas ben ik een uitzondering op deze regel en een half jaar later ging mijn stuitje weer scheef staan. Dit keer had ik erg veel pijn bij het optillen van mijn benen, gaan zitten/staan en het tillen van zware dingen was niet mogelijk. Ik heb gelijk Sytske gebeld en die heeft mijn stuitje weer recht gezet. Ik merkte meteen dat het weer goed was. Ik heb het inmiddels 5 keer gehad en ik ben daarom heel blij dat ik Sytske heb leren kennen. Het is vervelend dat mijn stuitje ieder half jaar scheef gaat staan maar het is ook altijd wel gezellig om even weer bij Sytske langs te gaan!

Kirsten, april 2015
In november ben ik betrokken geraakt bij een auto ongeluk. Sindsdien had ik veel nek-, rug- en stuitklachten. Door middel van fysiotherapie zijn mijn nek- en rugklachten verholpen. Mijn stuit bleek naar rechts te zijn verschoven en ik ben doorverwezen naar Sytske. Door mijn scheve stuit had ik pijnklachten bij het zitten, bukken, niezen, lachen en de toiletgang. Langer autorijden dan 40 minuten was nauwelijks vol te houden.
Sytske heeft gelijk bij het eerste consult mijn stuit recht gezet. Dit was een pijnloze behandeling. Na het eerste consult heb ik 2 weken spierpijn gehad doordat mijn bilspieren een paar maanden bekneld hebben gezeten i.v.m. de stand van de stuit. Na twee weken was de spierpijn over en heb ik geen pijnklachten meer. 
Sytske heel erg bedankt!!

Groetjes Kirsten

april 2015
Na jarenlang in het ziekenhuis te hebben gelopen met ons zoontje van 10 en de meest verschrikkelijke mogelijke diagnoses te hebben gehad zijn we via een heel andere weg bij Sytske terecht gekomen. De klachten waren darmproblemen (diarree), veel misselijkheid, een beschadigde slokdarm door een niet goed sluitende maagklep en heel veel migraine. Er waren dagen bij dat hij i.p.v. lopend, kruipend uit bed kwam. Het schoolverzuim was enorm. Tevens had hij vanuit het ziekenhuis een dieet van 2500 calorieën om op gewicht te blijven. Er was sprake van een groeiachterstand. Wekelijks wordt hij behandeld door een kinderfysiotherapeut. Inmiddels had hij vanuit het ziekenhuis een afspraak bij de psychiater over acceptatie en leren leven met beperkingen.
Toen kwamen we bij Sytske. Na het rechtzetten van het stuitje was er meteen reactie, waaronder migraine. Dat zakte snel weer af. En het resultaat was verbluffend! Diezelfde avond ging hij zonder klachten naar bed. Dit kwam nooit voor. En het resultaat bleef. Een lichte hoofdpijn, die eerst bleef hangen, verdween na de tweede behandeling. De kinderfysiotherapeut was verbaasd door het verschil in beweging. Het ging ineens stukken beter. De spieren moeten nog uit de verkramping komen waarin ze gekomen zijn door jarenlang scheef moeten werken. Maar dat is een kleinigheidje vergeleken met alle problemen die er waren. En ook dat gaat al voorspoedig. Hier zouden veel meer artsen en onderzoekers bij moeten aanhaken.

Dank je wel, lieve Sytske

M, maart 2015
Hallo Sytske,
Ik wil je nogmaals heel hartelijk danken voor je geweldige therapie.
Na vele tientallen jaren van een zeer moeizame stoelgang naar een probleemloze. Hoera!
Van zeer vele kleine plasjes (zeker 2 keer per uur) naar uren aandrangvrij en nu vaak hele nachten doorslapen. Hoera!
Bij mijn huisarts heb ik je visite-kaartje achtergelaten in de hoop dat vele mensen hier gebruik van kunnen maken.

Jolanda, maart 2015
Na vorig jaar aan m’n darmen te zijn geopereerd, kwam ik toen ik net thuis was op m’n stuitje te vallen. Na een paar maanden bijna niet te kunnen zitten en nachten wakker te hebben gelegen door de pijn, enorme druk van onder, kwam m’n chirurg er achter dat mijn stuitje scheef stond. Hij verwees me door naar Sytske. Gelukkig kon ze me snel inplannen. Na een gesprek heeft ze me binnen een paar minuten van de ergste pijn af kunnen helpen. Ik was zo overrompeld door dit snelle succes. Nu, een paar uur later, voel ik me als herboren. Ik heb nog wel meerdere behandelingen te gaan maar dit is al zo geweldig. Normaal had ik alweer morfine tegen de pijn moeten nemen en dat heb ik vandaag nog niet gehad. ontzettend bedankt al voor dit eerste begin.

Groeten Jolanda

Herman, februari 2015
Na jarenlange rugklachten, operaties, daarna ook steeds meer schouderklachten kwam ik in oktober vorig jaar op advies van de chiropractor bij Sytske terecht. Ik had fysiotherapie en pijnbestrijding gehad. Maar een groot deel van de klachten bleek veroorzaakt te worden door een scheefstaand stuitje!!
Direct na de eerste behandeling vernam ik resultaat. Ik had altijd pijn in mijn linkerbeen, met prikkelingen en een koude voet.
Het leek een heel simpele behandeling. Maar de specialisten hebben het nooit gezien en zullen het ook wel niet geloven….
Ik loop nu weer hard en voel me een stuk beter.

Groeten van Herman

Richard, februari 2015
Hallo, ik ben een man, 46 jaar jong. Ik heb al meer dan 15 jaar problemen gehad bij het plassen. Hiervoor ben ik meerdere keren naar het ziekenhuis geweest bij de uroloog. Uiteindelijk, na een zoveelste onderzoek, ben ik doorverwezen naar een bekkenbodem therapeut. Al na de eerste behandeling bij praktijk Overwinning was ik van alle problemen verlost. In totaal heb ik maar 3 behandelingen gehad om andere problemen als gevolg van de oorzaak ook op te lossen (pijn in bilspier). De oorzaak was namelijk een scheef staand staartbotje. Dat dat zo veel problemen kon veroorzaken, kon ik niet vermoeden. Bij het 1e bezoek werd een duidelijke analyse gemaakt van de klachten. Hierna werd er door de therapeut al snel de oorzaak gevonden. De eerste dagen kon ik het niet geloven dat het probleem nu als sneeuw voor de zon was verdwenen.

Ik ben de praktijk zeer dankbaar voor de gegeven behandelingen.

Leticia, november 2014
Ik was ongeveer 13 jaar toen mijn rugklachten begonnen. Ik werd vaak naar de fysiotherapeut gestuurd maar zonder succes! Na mijn tweede bevalling ging het heel slecht met mij. Ik kon niet zitten, rechtop staan, omdraaien in bed, zonder hulp uit bed gaan etc. De pijn was niet te verdragen. Ik had ook bekkenklachten gekregen. Via mijn verloskundige kwam ik in contact met Sytske. Zij is direct dezelfde dag naar mij toegekomen en het bleek dat mijn stuitje helemaal scheef stond. Ik weet niet wat ze met me gedaan heeft, met dat draaien en drukken, maar ik kon in één keer weer zitten en rechter lopen. Na elke behandeling ging het beter. Zij is een wonder in mijn leven geweest want na 8 behandelingen zijn mijn rugklachten, die ik al jaren had, weg en mijn bekken doet geen pijn meer!

Bedankt Sytske, jij bent pas een echte therapeut en ook de leukste!

Betty, november 2014
Na een heupoperatie bleek bij de daaruit voortvloeiende fysiotherapie dat het niet mogelijk was om oefeningen te doen die moesten worden uitgevoerd op de grond. Dit door pijn aan de stuit. Hiervan had ik al heel lang last. Eigenlijk al sinds de geboorte van ons laatste kind, nu ± 40 jaar geleden. Vooral bij het zitten op een harde ondergrond. De fysiotherapeut heeft mij toen doorverwezen naar bekkenfysiotherapie praktijk Overwinning.

Daar bleek dat de wervels bij het staartbotje niet in de juiste positie stonden. Hierdoor werden de spieren niet op de juiste manier belast/gebruikt. Nadat het staartbotje in de juiste positie was gezet, is men begonnen met het stimuleren van de spieren die jarenlang weinig of niets óf te veel hadden gedaan. Ook de spieren die door de heupoperatie weer op krachten moesten komen, werden hierin mee genomen. De spieren werden gestimuleerd door deze met een stalen pennetje heel snel aan te “prikken”. Je voelde dit wel maar de pijn trok ook snel weer weg. Na zo’n behandeling duurde het ongeveer twee dagen voordat je resultaat merkte. Na een aantal behandelingen kon ik al langer zitten op een harde ondergrond. Ook bij het autorijden moest ik anders na 1 uur al stoppen om de pijn te verlichten; nu kon ik het wel 2 uur volhouden. Na 12 behandelingen zijn we met fysiotherapie gestopt omdat de klachten zodanig waren dat ik dit met de oefeningen die ik thuis doe verder kan behandelen.

Jose, november 2014
Al 8,5 jaar had ik heel veel last van mijn rechter heup. Ik zakte erdoor en had pijn bij het lopen en stilstaan. Ik had röntgenfoto’s en een botscan gehad maar er was niks te vinden; misschien kon een psychiater iets voor mij betekenen. Nog nooit had ik me zo onbegrepen gevoeld.

En toen kwam ik bij Sytske terecht en zij nam mijn verhaal wel serieus en vertelde mij er vanaf te kunnen helpen. Eindelijk iemand die me wilde helpen, nu nog afwachten of ze me echt kon helpen. En dat kon ze.
Mijn stuitje bleek verkeerd te staan na een zware bevalling. Na 9 behandelingen ben ik weer als nieuw zonder pijn.
Dank je wel voor alle peptalk en begrip die ik van je heb gekregen en voor mijn nu pijnvrije lichaam. Ik was al vergeten hoe dat was.
Ga zo door met mensen blij te maken je doet fantastisch werk.
Liefs Jose

Lucy, augustus 2014
Zwanger en bekkenklachten… Niet leuk en ook erg onhandig want je wilt zoveel maar je lichaam werkt tegen.

Ik kwam bij Sytske terecht en er werd me het één en ander uitgelegd. Want: hoe werkt je bekken eigenlijk en wat was er precies aan de hand? Ik had er geen idee van. Sytske wist precies wat ze met me aan moest. Ik kwam scheef en hompelend de praktijk binnen en liep na de allereerste behandeling al stukken beter de deur uit! Niet te geloven! Heel bizar. Na een paar behandelingen ging het nog steeds beter… Ook had Sytske filmpjes gemaakt van “voor” en “na” de behandeling. Duidelijk verschil te zien en nog veel belangrijker: te voelen!
Ook veel fijne gesprekken gehad. Sytske heeft me in die gesprekken doen inzien dat lichaam en geest écht wel met elkaar verbonden zijn. Luister naar je lichaam en handel ernaar…
Inmiddels een prachtige dochter rijker en de klachten zijn verdwenen!
Sytske, ontzettend bedankt! Ik hoop dat je nog heel lang heel veel mensen kunt helpen. Je doet fantastisch werk!

Liefs, Lucy

Eric, juni 2014
Mijn ervaring met fysio Sytske Lohof-Venema is begonnen met een zeer positief verhaal van een collega. Ik had zelf een botsing gehad met de trekhaak van mijn eigen auto waardoor mijn stuitje scheef was komen te staan (wat ik toen nog niet wist). De klachten werden steeds erger en ik ben via de huisarts, die zei dat het tijd nodig had – en misschien wel veel tijd – voor het beter zou worden, in het ziekenhuis beland om een foto te laten maken. De uitslag was dat er geen fractuur te zien was en verder volgen er dan geen acties. Fietsen was toen niet meer mogelijk voor mij en ik kreeg een paar keer per week hoofdpijn. Dit kwam in een gesprek met mijn collega aan de orde en hij raadde me dus Sytske aan. Na een telefoontje, en helaas een lange wachttijd, kon ik bij Sytske terecht en kon ik na een paar dagen na de eerste behandeling, waarbij m’n stuitje weer recht gezet was, al merken dat de klachten grotendeels weg waren. In totaal heb ik drie bezoekjes aan de praktijk gebracht en zit ik na bijna een jaar weer met veel plezier op de racefiets. Dit heeft m’n leven weer een gezonde draai gegeven.

Sytske, nogmaals heel veel dank voor de goede behandeling.

Groeten Eric

M.T., mei 2014
Na een misstap, jaren geleden, stonden mijn wervels en SI gewricht niet goed. Dit is wel weer recht gezet maar toch bleef ik pijn houden, had ik vaak hoofdpijn, kreeg ik last van ongewild urineverlies en andere vage klachten. Ik word wat ouder, dacht ik, totdat ik Sytske tegenkwam. Mijn stuitje stond scheef. Nadat Sytske deze had recht gezet, merkte ik gelijk dat ik makkelijker liep en recht en ontspannen kon zitten. Inmiddels zijn mijn spieren niet meer verkrampt en werkt alles weer gewoon en vind ik het heerlijk dat ik geen hoofdpijn meer heb!

Ik ben blij en dankbaar dat ik Sytske tegenkwam.

Geerttruida, maart 2014
Een super ervaring. Ik had al jaren last van mijn rug. Sytske heeft mijn stuitje recht gezet en het gaat super. En ze is ook zo lief en zo gewoon. 

Dank je wel, Sytske

Daisy, maart 2014
Al jaren had ik last van klachten in mijn onderrug en mijn stuit. Sinds de zwangerschap van mijn oudste zoon kon ik niet langer dan 10 minuten op een stoel zitten. Voordat ik opstond, moest ik eerst heen en weer wiebelen om vaart te maken en dan nog deed het vreselijk zeer om na het zitten overeind te komen. Mijn schoonzus adviseerde mij om naar Sytske te gaan. bij de eerste behandeling bleek mijn stuitje scheef te staan. Sytske heeft hem recht gezet en sindsdien kan ik weer normaal op een stoel zitten en overeind komen zonder pijn in mijn stuitje. De lage rugklachten zijn ook sterk verminderd en door de oefeningen, die ik geleerd heb, te blijven doen, kan ik de pijn die ik soms nog heb (vanwege vastzittende spieren) zelf laten verdwijnen. Ik heb weer volop energie en kan weer alles doen wat ik wil. Wat een verademing.

Bouwina, februari 2014
Ik had al heel lang last van mijn rechter heup. De huisarts constateerde dat het een slijmbeursontsteking was. Heel veer pijnstillers en injecties voor gehad. Alles hielp maar een tijdje. Na vele jaren met ups en downs en veel pijn kwam ik in gesprek met iemand en die raadde mij Sytske aan. Ik heb Sytske gemaild met de vraag of ze iets voor mij kon betekenen en dat wilde ze wel even bekijken. Ik ben gegaan en Sytske kwam tot de conclusie dat mijn stuitje uit de kom was. Ze heeft hem teruggezet en ik voelde gelijk verlichting. Blijkt dus dat ik een slijmbeursontsteking creëerde omdat mijn stuitje niet op zijn plaats zat. Na jaren van pijn en slapeloze nachten kan ik weer alles zonder pijn doen. Ik slaap weer door. Wat een genot.