Praktijk

Vanaf 1993 ben ik als algemeen fysiotherapeut werkzaam. In 2007 ben ik afgestudeerd als bekkenfysiotherapeut en sta ook als geregistreerd bekkenfysiotherapeut ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNGF. Sinds 2011 is Bekkenfysiotherapie praktijk “Overwinning” geopend, nu gevestigd aan de Raadhuisstraat 23 te Wildervank. De praktijk is in 2013 uitgebreid met een secretaresse en in januari 2015 met een collega bekkenfysiotherapeut. 

Al jaren behandelde ik patiënten met incontinentieklachten. Hier had ik de nodige cursussen voor gevolgd. Maar ik kwam erachter dat voor het stellen van een goede diagnose meer onderzoek verricht moest worden. Zodoende heb ik in 2004 de post HBO-studie Bekkenfysiotherapie in Rotterdam gevolgd. In 2007 was ik afgestudeerd als geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

Tijdens de opleiding bleek dat de doelgroep bekkenfysiotherapie veel ruimer was dan ik voordien had gedacht (zie Klachtenbeeld). Verder kwam ik erachter dat het probleem van de patiënten vaak veel groter was dan wat op de verwijzing stond. Bijvoorbeeld mensen met urine incontinentie klachten hadden ook vaak ontlasting problemen, seksuele klachten of continue buikpijn. Dit intrigeerde me.

Na in 2011 mijn eigen praktijk gestart te zijn en om toch ook de laatste stand in de onderzoekswereld te weten en bij te kunnen houden, ben ik in 2011 gestart met de master bekkenfysiotherapie. Dit is een tweejarige opleiding aan het SOMT in Amersfoort. In 2013 ben ik afgestudeerd als master bekkenfysiotherapie en ben nu geregistreerd bekkenfysiotherapeut MSPT. Mijn case report is geschreven over een MS patiënte met ernstige stuitpijn. De e-poster over mijn case report die ik mocht presenteren tijdens het wereldneurologie congres in Berlijn in 2014 kunt u vinden onder publicaties. Voor informatie kunt u mailen.

Voor de behandeling van de MS patiënte heb ik het stuitje (os coccygis) gemobiliseerd met een heel milde, uitwendige techniek. Deze techniek is nog onbekend, zeker in de onderzoekswereld. Door het goede resultaat van de behandeling van deze patiënte en van andere patiënten ben ik gevraagd om cursus te geven en deze techniek, de Non Invasive Mobilization of the Coccyx (NIMOC) aan te leren aan collega’s tijdens een ééndaagse cursus in zowel Nederland als in het buitenland. Voor meer informatie zie cursussen.

Verder ben ik 6 jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de Sylo-pen.
De Sylo-pen is een hulpmiddel waardoor spier- en bindweefselstructuren in het lichaam direct soepeler en minder pijnlijk worden. De Sylo-pen kan de fysiotherapeut ondersteunen bij het behandelen van spier- en bindweefsel, zoals myofasciale triggerpoints, littekenweefsel en fascie. Het versnelt het herstel van spierpijn. De Sylo-pen wordt op de huid gebruikt en doorboort de huid niet.

Aanvankelijk is de Sylo-pen bedoeld voor de professional maar kan, zeker bij goede instructies (van de professional), door de consument gebruikt worden. Voor meer informatie https://sylo-pen.com/